Pripreme teku po planu (VIDEO)

UŽICE – Košarkaši Slobode su posle četiri godine ponovo članovi Košarkaške lige Srbije.

Oni su u prošloj sezoni dominirali u Drugoj ligi gde su u 26 utakmica doživeli samo tri poraza i na impresivan način došli do krajnjeg cilja. Uprava kluba na čelu sa Sašom Turovićem odmah se dala na posaao, pa je u Užice stigao veliki broj igrača za koje je Vladimir Lučić smatra da mogu da odgovore izazovima u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi u Srbije. Od prošlogodišnjeg sastava ostalo je samo šest igrača a najveću pažnju privlače dva igrača sa američkim pasošima, David Kadiri i Trejsi Abrams.

O Nikoli Otaševiću ne treba trošiti reči. Igrač sa bogatom igračkom karijerom, plej koji je u prošloj sezoni predvodio ekipu do prvog mesta. Bez obzira na godine, u klubu su procenili da su Otaševo iskustvo i kvalitet od neprocenjivog značaja tako da će on i ove godine biti u timu. Veoma je zadovoljan svime što se događa u i oko kluba i nada se da će sve kockice do početka prvenstva biti složene. Jedno od najvećih pojačanja Slobode je Nikola Hristov. Stigao je iz Tamiša pre toga je branio boje subotičkog Spartka u kom je bio najbolji košgeter. Reč je o momku rođenom 1992. godine koji je tokom prošle sezone u KLS imao prosek od 16.9 poena po utakmici. Beležio je 2,4 asistencije i 2,2 skoka. Kako i sam kaže izuzetno je zadovoljan što će od ove sezone braniti boje užičkog prvoligaša.

Do početka prvenstva je ostalo još dve nedelje i Lučić će pokušati da što bolje spremi ekipu za start takmičenja. Kao što je već rečeno u prvom kolu u Užicu gostuje Borac, derbi na koji su navijači predugo čekali. Do tada ima dosta vremena i a ljubitelji magične igre sa nestrpljenjem očekuju 6. oktobar.

You may also like...