Priključak na gas i onima koji nisu završili postupak ozakonjenja objekata

UŽICE-Na održanoj 39. sednici Skupštine grada Užica usvojen je predlog odborničkog kluba Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Aktivne Srbije kojim Skupština grada Užica pokreće inicijativu za privremeno izuzimanje od zabrane priključka na gas objekata, koji nisu završili postupak ozakonjenja.

U obrazloženju se navodi :
„Najveci broj objekata koji su u postupku ozakonjenja građen je pre više decenija i priključen je na sve druge infrastrukturne mreže.
Gasovodna mreža je kasnije počela da se razvija u našem Gradu, i verovatno bi najveći broj ovakvih objekata izvršio priključak da je u trenutku gradnje to bilo moguće.
Uzimajući u obzir uticaj individualnih ložišta na aerozagadjenje i napore koje Grad ulaže kroz mere energetske efikasnosti, ova mera bi u mnogome imala uticaj na poboljšanje kvaliteta vazduha u Užicu.
Napominjemo da bi se ova mera odnosila samo na one objekte koji su u postupku ozakonjenja i nemaju smetnje da se ozakone, a imaju priključke na druge infrastrukturne mreže (voda, struja i sl.).
Na objekte koji su u fazi gradnje ili imaju ograničenja u ozakonjenju i nisu korisnici drugih infrastrukturnih mreža, ova mera se ne bi odnosila.
Smatramo da bi ovakva mera doprinela smanjenju aerozagađenja i pomogla građanima da poboljšaju kvalitet radne i životne sredine.“

You may also like...