Prijepolje:Ulaganje za bolje uslove pacijenata u kovid ambulanti

PRIJEPOLJE – Opštinsko veće prihvatilo je molbu Doma zdravlja za izgradnju nastrešnice ispred kovid ambulate, umesto sadašnjeg kovid šatora, kako bi pacijenti koji čekaju na pregled imali bolje uslove nego do sada.Veće je zadužilo stručne službe da sprovedu postupak nabavke oko postavljanja nastrešnice.

Idejno rešenje nastrešnice ispred Kovid ambulante

U Domu zdravlja u Prijepolju od polovine marta, po preporuci Ministarstva zdravlja, počela je sa radom ambulanta za pregled pacijenata koji imaju simptome kovida. Krizni štab opštine Prijepolje dodelio je na korišćenje šator kako bi olakšao uslove pacijentima izloženim vremenskim neprilikama, dok čekaju na pregled.

Direktor Opšte bolnica Zoran Drobnjak uputio je zahtev za dodelu sredstava iz opštinskog budžeta u iznosu od 55.000 dinara za popravku pacijent monitora oštećenog tokom pandemije koronavirusa, koji se nalazi u Odseku intenzivne nege. Međutim ta sredstva, shodno važećim zakonskim propisima nisu mogla biti opredeljena ovoj ustanovi jer nije budžetski korisnik. Ipak, član Opštinskog veća Zoran Petrić, našao je način da se prevaziđe birokratski problem i predložio da se popravka plati iz sredstava donacije za koju je zainteresovan jedan ugledni sportista.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.