Prijepolje sa 1,5 milion dinara pomaže žene na selu

PRIJEPOLJE – Opština Prijepolje raspisala je javni poziv za dodelu podsticaja za ekonomsko osnaživanje žena u  oblasti ruralne ekonomije. Ovo je samo jedna u nizu mera koje lokalna samouprava raspisuje u cilju ruralnog razvoja. Namenjena je mladim poljoprivrednicama, do 45 godina starosti,  nosiocima  poljoprivrednog gazdinstva koje je registrovano najkasnije  do 1. juna ove godine.

„Ukupan budžet za ovu meru je 1.500.000 dinara , što znači da bi trebalo 10 najbolje rangiranih mladih poljoprivrednica da dobije po 150.000 dinara za nabavku nove opreme i mehanizacije u oblasti stočarstva, biljne proizvodnje i zaštite bilja, pčelarstva. Sve zavisi od njihovih potreba, ali izuzetno je širok spekat investicija „, ističe Ifet Hamzić ispred Službe za poljoprivredu opštine Prijepolje.

foto.zoomue

Žene koje su koristile ova sredstva u poslednje dve godine nemaju pravo da konkurišu, dok žene koje su koristile sredstva  lokalnog budžeta po nekom drugom osnovu, mogu konkurisati i biće adekvatno bodovane, objašnjava Hamzić.

“ Nama je cilj da pronađemo one koji se stvarno bave poljoprivrednom proizvodnjom , da ih pokušamo ekonomski osnažiti i dati početni impuls  da postanu konkurentni na tržištu, naročito u oblasti povrtarstva i stočarstva ; da se za par godina registruju u APR i započnu sopstveni biznis u oblasti agrara „, ističe Hamzić.

Obzirom da je maksimalni iznos podsticaja po ovom osnovu 150.000.00 dinara, ukoliko se radi o većoj investiciji, korisnice razliku uplaćuju sa svojih namenskih računa na račune dobavljača – pojašnjava Hamzić.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.