Prijepolje: Održan 22. sajam zapošljavanja

PRIJEPOLJE –Nacionalna služba za zapošljavanje organizovala je u Prijepolju 22. Sajam zapošljavanja odnosno jedanaesti koji se održava u ovoj opštini. 

 

 
26 poslodavaca ponudilo je oko 120 slobodnih radnih mesta raznih zanimanja.Odziv nezaposlenih bio je izuzetno veliki pa su za slobodnim radnim mestima pohrlili u velikom broju.Šivači,ugostitelji,vozači,ekonomisti samo su neka od zanimanja za koje su iskazali potrebu poslodavci na ovom sajmu.
Sajam zapošljavanja je jedna od mera aktivne politike zapošljavanja, prilika za susret ponude i potražnje na tržištu i šansa nezaposlenima da se u direktnom susretu sa potencijalnim poslodavcima  nametnu i predstave sebe, a i za poslodavce ovo je prilika da oforme neku svoju bazu podataka o slobodnoj radnoj snazi. Otvarajući ovaj sajam predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović istakao je da ova opština ima izuzetno dobru saradnju sa Nacionalnom sluzbom za zapošljavanje kao i da izdvaja značajna sredstva iz budzeta za podsticaj zapošljavanja.
Kontinuirana saradnja opštine Prijepolje u cilju smanjenja nezaposlenosti sa Nacionalnom službom za zapošljavanje traje od 2011 godine i biće nastavljena i ubuduće“, kazao je predsednik opštine Emir Hašimbegović tokom obilaska štandova i razgovora sa poslodavcima i nezaposlenima.    
 Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Prijepolje Ana Pejović istakla je da je održavanje ovakvog sajma od izuzetnog značaja kao i da veliki broj nezaposlenih na ovaj način u direktnom susretu sa poslodavcem dođe do posla.
ZooM
 
 

 
 

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.