PRIJEPOLJE: Manje imovinskih krivičnih dela nego 2013. godine (video)

PRIJEPOLJE – Na području rada Policijske uprave Prijepolje u 2014. godini evidentirano je ukupno 451 krivično delo. U odnosu na 2013. zabeležen je pad  evidentiranih imovinskih krivičnih dela za 22,33 %.

Prema izveštaju o stanju kriminaliteta i evidentiranim krivičnim delima na području rada Policijske uprave Prijepolje za 2014. godinu od ukupno 451 krivičnog dela, koje se goni po službenoj dužnosti, na krivična dela opšteg kriminaliteta odnose se 392 krivična dela. Krivičnim prijavama obuhvaćena su ukupno 464 lica, 50 iz oblasti privrednog kriminaliteta i 414 lica iz oblasti opšteg kriminaliteta.
„U odnosu na 2013 godinu ohrabruje činjenica da je zabeležen pad broja evidentiranih imovinskih krivičnih dela za 22,33%, što je svakako rezultat bolje organizacije i preventivnog rada“, kazao je šef odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta PU Prijeplje Dušan Andžić.

 

Efikasnost policijskih službenika na rasvetljavanju krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem u 2014. godini je izuzetno dobra. Procenat rasvetljavanja od 71,42 % može se okarakterisati kao izuzetno visok i zadovoljavajući, što svakako ohrabruje, ali i obavezuje da se u narednom periodu nastavi kontinuitet u uspešnom rasvetljavanju krivičnih dela, dodao je Andžić. 
ZooM
 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.