PRIJEPOLJE – Bačene dve bombe na vozila

UŽICE – Na parkingu ispred porodične kuće prijepoljskog privrednika Adnana Mušovića u ulici Proleterskih brigada, nedaleko od centra grada, u subotu oko 04.30 bačene su dve eksplozivne naprave ispod vozila. U požaru vatra je progutala oba automobila a zatim se proširila i na porodični dom i susednu kuću.

Foto: PP Media

U trenutku eksplozije Mušović je sa porodicom spavao, detonaciju je prva čula supruga koja je mislila da se radi o zemljotresu i probudila muža i decu. Međutim kada su videli da dim kulja hodnikom, zgrabili su mališane i iz kuće izašli na drugi izlaz. Na lice mesta brzo su stigli vatrogasci koji uspeli da ugase plamen koji je zahvatio dve kuće, međutim ne i vozila koja su potpuno izgorela. Ceo slučaj snimile su sigurnosne kamere sa susednih objekata, što će pomoći policiji u pronalaženju počinioca ovog krivičnog dela.

Vlasnik kuće Adnan Mušović kaže da nije imao neprijatelje, da se nikom nije zamerio i prosto ne može da veruje šta mu se desilo.

„U šoku sam. Nisam u svađi ni sa kim, nikom ne dugujem i zaista ne znam kome je palo na pamet da ovo uradi, da napadne na celu moju porodicu. Nadam se da će policija brzo pronaći počinioce. Spavali smo u kući. Od detonacije smo pomislili da je zemljotres. Međutim videli smo da hodnikom kulja crn dim, pa smo izašli na sporedni izlaz i tada smo videli da su nam oba automobila zapaljenam a da se vatra proširila i na komšijsku kuću“ kaže za Mušović.

Ovaj napad uznemirio je kako žitelje Vakufa, tako i brojne prijepoljske privrednike koji su od ranog jutra došli da pruže pomoć i podršku porodici Mušović.

„Adnan Mušović i njegova porodica moji su dugogidišnji i najbliži prijatelji. Ako je neko hteo da od nas svih izabere najčasnijeg, najvrednijeg i najboljeg onda nije pogrešio što je odabrao njega. Samo ne znam šta je taj zločinac hteo ovim vandalskim činom da izazazove ili da poruči. Hoću da verujem da će policija efikasno reagovati kako bi se pronašao počinilac, u suprotnom poslaće se veoma loša poruka gradjanima da Prijepolje nije više bezbedno za miran život“ kaže vlasnik kompanije Stileks Esad Hodžić.

Inače, kako smo nezvanično saznali, na jednoj od sigurnosnih kamera koja je snimila ceo događaj vidi se kako mladić peške prilazi kući i izbacuje napravu ispod parkiranih automobila i nakon detonacije se dalje udaljava.
PP Media

You may also like...