Prijepolje: Akcija „Šta treniraš“

PRIJEPOLJE – Pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije, a u organizaciji Sportskog saveza Prijepolja održana je akcija „Šta treniraš“. U punoj Hali sportova svoje štandove i prezentaciju imala su 22 kluba iz Prijepolja, kao i gosti iz Sjenice, koji su se odazvali ovoj akciji.

Pre početka nekadašnjeg sajma sporta, a danas akcije „Šta treniraš“ predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović sa svojim saradnjicima upriličio je prijem za predstavnike Sportskog saveza Srbije i tom prilikom istakao da mu je čast i zadovoljstvo što je i Prijepolje uključeno u jednu ovako veliku sportsku akciju.
„Akcija Sportskog saveza Srbije je od velikog značaja, kako za sport u Prijepolju, tako i za njegov razvoj u celoj zemlji. Izuzetno mi je drago sto se ova akcija sprovodi u Prijepolju, gde se vrši kvalitetna animacija animacija sporta deci i omladini“-izjavio je predsednik opštine Prijepolje Emri Hašimbegović.
„Cilj ove akcije, koja se svake godine održava u mnogim gradovima Srbije, je privlačenje pažnje deci predškolskog i školskog uzrasta da se opredele kojim će se sportom baviti“-kazao je predsednik Sportskog saveza Srbij Aleksandar Šoštar.
Ova akcija je bila vrlo uspešna, jer je u Hali sportova bilo mnogo dece, koja su sa pažnjom pratila prezentacije klubova i imala mogućnosti da se neposredno uključe u igru.
Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Vladimir Batez je rekao da je Sportski savez Srbije svakodnevno na aktivnostima stvaranja uslova i promovisanja sporta na teritoriji Republike Srbije i dodao da sa Sportskim savezom u Prijepolju imaju odličnu saradnju, te da je ova akcija ujedno i rezultat dobre saradnje.
Istaknuti sportisti i sportski radnici na najbolji mogući način približili su deci i omladini prednosti sportova kojima se bave.
Nakon akcije u Domu kulture održan je sastanak sa predstavnicima klubova na temu sport u jedinicama lokalne samouprave i njegovo finansiranje. 
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.