Prijepoljci najbolji (video)

ZLATIBOR – Zlatibor je i ove godine bio domaćin Policijade, a bila je ovo deveta po redu.

Kao i uvek organizator i inicijator ove manifestacije je Srpski sindikat policije, koji je još jednom položio ispit jer je trebalo organizovati takmičenje u 12 sportova sa blizu 800 učesnika iz cele Srbije. Policijada je zaštitni znak ovog sindikata, jedinstvena je prilika za privremeni beg od surove stvarnosti, kratkotrajno opuštanje i druženje policajaca, vatrogasaca i drugih radnika MUP-a, čije je zanimanje izuzetno stresno. Kao i svake godine zborno mesto je bio teren odmarališta Sunčani breg. Prijava ekipa, upoznavanje sa lokacijama na kojima će biti održano takmičenje i svečano otvaranje. Prvi je pozdravnu reč svim učesnicima uputio predsednik Srpskog sindikata policije Lazar Ranitović.

Uz svo dužno poštovanje svih prisutnih, dama kojoj je pripala čast da otvori devetu policijadu dobila je najjači i najduži aplauz. Sasvim zasluženo jer oko njenog vrata stoji srebro sa nedavno završene Olimpijade u Riju, Tijana Malešević.

policijada tijanaNakon ceremonije otvaranja takmičari su zauzeli svoja mesta na terenima koji su bili na osam mesta. Ribolov se održavao na jezeru Vrutci, streljaštvo u Sevojno, a tenis se igrao na terenima Zlatibor Springsa. Svi ostali sportovi bili su raspoređeni na pet borilišta. Takmičenje u basketu za dame i muškarce održavano je na ternima odmarališta Sunčani breg, a nije ni čudo jer je vlasnik ovog objekta Miroslav Pecarski dugogodišnji prijatelj i sponzor Policijade. Viđeno je dosta dobrih utakmica a na kraju prvo mesto kod dama osvojila je Sindikalna grupa Aranđelovac, druge se bile basketašice iz Novog Sada a treće iz Užica. Kod muškaraca prvo mesto pripalo je Sindikalnoj grupi Prijepolje, drugo Policijskoj brigadi a treće Dežurnoj službi interventne jedinice 192.

Takmičenje u trčanju održano je na Tić polju. Dame su trčale na 1000 metara a najbrža je bila Biljana Šiljković iz Novog Sada, druga je kroz cilj prošla Danijela Danilović a treća je bila Ana Pantić, obe iz Užica. Kod muškaraca koji su trčali 2 kilometra najbolju formu su pokazali trkači iz Prijepolja, Igor Dumić na prvom i Milan Lapčević na drugom mestu. Na trećem je bio Darko Ocokoljić iz Čačka.

Šah se igrao u vili Lovćen, najbolji u igri na 64 polja bio je Isuf Kasumi iz Sindikalne grupe grupe Preševo, drugoplasiran je bio Ademi Sead Bujanovac dok je Užičanin Milomir Gavrilović bio treći. Užičanke  Danijela Danilović i Kosara Slović osovjile su prvo i drugo mesto u pikadu dok je treća bila Tamaš Emeše iz Rakovice. Kod muškaraca prvi je bio Novica Nikolić iz Novog Sada, drugi je Nenad Zdravković Leskovac a treći Željko Živković    iz Inđije.

I stoni tenis su igrali i žene i muškarci.  Ivana Đurković iz Kragujevca odnela je prvo mesto ispred sugrađanke Katarine Živulović i Vranjanke Jelene Tošić, dok je u muškoj konkurenciji Dragan Poljaković iz Bora bio najbolji stonoteniser. Baškim Fazliju, sindikalna grupa Preševo bio je drugi a treće mesto osvojio je Zoran Ševo iz Novog Sada.

Nadvlačenje konopca uvek privlači pažnju velikog broja gledalaca. Tako je bilo i ovoga puta. Do finala su došli Užice i Aranđelovac, a Užičani su bili jači i spretniji pa su zasluženo uzeli prvo mesto. Treća je bila ekipa iz Pančeva.

Takmičenje u streljaštvu održano je u Sevojnu, takođe u ženskoj i muškoj konkurenciji. Najoštrije oko kod žena imala je Danijela Mrdović i regionalnog centra Sedište MUP-a, druga je bila Maja Tovčević a treća Snežana Milovanović. Đorđe Janjić iz Novog Sada je bio najprecizniji kod muškaraca, dok je Dejan Đuraš bio drugi a Miloš Bezarević treći.

Ribolovci su pecali na jezeru Vrutci. Najbolje rezultate ostvarili su Pančevci osvojivši prva tri mesta. Ivan Lazarević je bio prvi, Stanko Josipović drugi a Ivan Juhas treći.

policijada totalParalelno sa US openom igralo se i na terenima Zlatibor springsa. Prštala je šljaka a najbolji teniser na IX Policijadi bio je Slobodan Radosavčević iz Novog Kneževca. On je u finalu savladao Nenada Vezirovića iz Sremske Mitrovice a treći je bio Viktor Ratković iz Prijepolja.

Novi Sad je na ovogodišnjoj Policijadi pokazao da ima najbolje teniserke. Ana Tomašević je bila nepremostiva prepreka za svoje rivalke, pa je osvojila prvo mesto u tenisu ispred  Bilajne Šiljković i Ivane Milićević.

Najbolji rukometaši su iz Sindikalne grupe Prijepolje, drugi su Pančevci a treći Užičani.

Za najboljeg igrača proglašen je Vladeta Novković.

Kao i uvek fudbal je privukao veliku pažnju. Vodila se velika borba na travnatoj podlozi terena pored jezera a u finale su stigli Valjevo i Voždovac. Valjevo je bilo bolje i zasluženo osvojilo prvo mesto, Voždovčani su morali da se zadovolje drugim a Sindikalna grupa Prijepolje granica trećim. Za najboljeg igrača proglašen je Igor Dumić, najbolji golman je bio Aleksandar Živković a najbolji strelac Momčilo Golubović.

Sveukupni pobednik IX Policijade za 2016.godinu je Sindikalna grupa Prijepolje.

Pored priznanja za sportske rezultate dodeljene su i nagrade za doprinos u radu.

Priznanje „Dobar oficir“ pripalo je Siniši Radakoviću, načelniku Policijske uprave Novi Sad;

„Medalju za hrabrost i junaštvo“ dobila su 4 policajaca: Aleksandar Vidojević i Aleksandar Milenković iz Vlasotinca, Ivan Milojević iz Novog Pazara i Dragoslav Lazić iz Beograda.

Srebrne medalje za sindikalca godinedodeljene su  Siniši Ćuku i Zoranu Stojičiću.

Zlatnu medalju za dugogodišnji doprinos razvoju sindikata dobio je Marko Moskić;

Slavko Puzović nije slučajno dobio nagradu za doprinos razvoju sporta u sindikatu. Bivši fudbalski sudija i golman pokazao se i kao izvanredan organizator i zato mu je pripao Kristalni pehar

Srebrna plaketa za doprinos razvoju sindikata pripala je Igoru Stojadinoviću iz Zaječara.

Zlatnu plaketu sindikata sa lovorovim vencem (najviše sindikalno priznanje) dobio je Zoran Petrovič, predsednik sindikata policajaca Slovenije.

Umetničku sliku sa motivima Zlatibora dobio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović za pomoć u organizovanju manifestacije.

Kristalne prizme su dobili: „Maksima – Sunčani breg“, odbojkašica Tijana Malešević koja je otvorila Policijadu, General Aleksandar Živković savetnik ministra, i Bogoljub Živković pomoćnik direktora policije.

Na kraju neki su se radovali pobedama i medaljama, neki malo tugovali zbog nesrećnih poraza, ali ono što je najvažnije to je da je sve prošlo bez ijedne sportske povrede ili ma kakvog incidenta. Uz pesmu i druženje sve se lakše preboli. I zaboravi. Do sledećeg leta.

ZooM

You may also like...