Prijem za svetskog prvaka (VIDEO)

UŽICE-Gradonačelnik Užica Tihomir Petković priredio je danas prijem za svetskog prvaka u kik boksu 24-godišnjeg Užičanina Nikolu Filipovića.

„Nikola je dokaz da se predanim radom,istrajnošću postiže uspeh u oblasti kojom se baviš i on je ponos svih Užičana.Želim mu da nas i ubuduće raduje brojnim medaljama“ ,rekao je Petković čestitajući Filipoviću na svetskom odličju.

Petković je istakao da su izdvajanja iz gradskog budžeta za sport nedovoljna,ali da će ta sredstva naredne godine biti duplo veća.

Gradonačelnik je Nikoli Filipoviću uručio prigodne poklone i novčanu nagradu od 50.000 dinara za osvojenu zlatnu medalju na svetskom prvenstvu u kik boksu održanom u Sarajevu,koje je okupilo 754 takmičara iz 58 zemalja sveta.

Filipović se zahvalio gradskoj upravi i izrazio nadu da će njegov uspeh podstaći mlade da se bave sportom.

„Apelujem na sve mlade da se uključe u bilo koji sport ,ekipni ili borilački,kako bi izašli na pravi put,jer u današnje vreme bavljenje sportom je još bitnije „,naglasio je Filipović.

Filipović je rekao da je reprezentacija Srbije,čiji je on takmičar,druga na svetskoj rang listi,posle Rusije,po osvojenim medaljama u kik boksu.

„Mi smo velesila u kik boksu.U Sarajevu smo osvojili 8 zlatnih,4 srebrne i 3 bronzane medalje.To je istorijski uspeh“ ,poručio je Filipović.

You may also like...