Prijem za ruske umetnike

UŽICE – Za rukovodstvo i članove Ruskog narodnog orkestra „Rifej“ iz Jekaterinburga, koji su nastupili na Pedagoškom fakultetu, rukovodstvo Grada priredilo je svečani prijem.

„ Generacije su stasavale i uživale u književnim delima ruskih klasika, u muzičkim delima nenadmašnih kompozitora, na ruskoj umetnosti uopšte. I tako se decenijama prenosila ljubav prema ruskom narodu, zajedno sa sećanjem za sve što on uradio za Srbiju“, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Miloš Tucović, predsednik Udruženja Užičana u Beogradu, rekao je da je ovo lepa prilika da se Užice i užički kraj, u svoj svojoj lepoti, promoviše van okvira naše zemlje, dok su predstavnici ruskog orkestra govorili o muzici kojom se bave, organizaciji orkestra ruskih narodnih instrumenata koji radi u okviru Uralskog federalnog univerziteta UrFu iz Jekaterinburga i Uralske oblasti.

Nastup ruskog orkestra organiziovali su Grad Užice, Pedagoški fakultet, Srpsko-ruski klub i Udruženje Užičana u Beogradu, a gradonačelnik Užica je nagalsio da je ovo još jedan dokaz neraskidivog rusko srpskog prijateljstva.

You may also like...