Prijem za najuspešnije Užičane (VIDEO)

UŽICE – Užice i Užičani poštuju značajna dostignuća i rezultate svojih sugrađana i raduju se svakom novom uspehu koji afirmiše naš grad i pozitivne vrednosti, rekao je predsednik Skupštine grada Branislav Mitrović na tradicionalnom prijemu za najuspešnije Užičane.

 

Prigodnim  poklonima kao znak pažnje i sećanja  danas je nagrađeno devet doktora nauka,koji su to zvanje stekli u proteke dve godine : Nemanja Vukašinović,Milovan Milivojević,Nataša Ćirović,Slobodan Pavlović,Goran Murić,Jelena Luković,Veljko Mijušković,Brane Lončarević i Biljana Grujičić.

 

Najbolji radnik Policijske uprave Užice u 2017. godini, onaj koji se posebno istakao na zadacima zaštite bezbednosti građana Užica i njihove imovine,  po oceni pretpostavljenih i kolega je Aleksandar Drobnjaković, policajac zaposlen u Policijskoj ispostavi Užice – odeljenje policije.

Najbolji u Sektoru za vanredne situacije MUP- a Srbije odeljenja za vanredne situacije u Užicu u prethodnoj godini je Rađen Jokić- vođa vatrogasnno spasilaćke grupe.

Najbolji radnici u sektoru javnih preduzeća su:Dragomir Masal – JKP Gradska toplana  Veljko Marinković iz JKP Niskogradnja.

Užički sportisti su  i u 2017. godini postizali zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Olivera Jevtić –AK Mladost – prvo mesto na prvenstvu Balkana u maratonu ,Miloš Zarić – AK Pora  – zlatna medalja na Svetskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u bacanju koplja

 

Nebojša Đurić – AK Pora – prvo mesto na prvenstvu Balkana za osobe sa invaliditetom u bacanju kugle,Milovan Mikica Vesnić – Auto sposrtski klub “Vesnić” – drugo mesto na Šampionata centralne Evrope – cez sprint,Duško Petrov – – Streljački klub  “Aleksa Dejović”  – 3.mesto na Evropskom prvenstvu u streljaštvu u disciplini malokalibarski pištolj – ekipno,Tamara Mićović – AK Užice – prvoplasirana na Prvenstvu Balkana u trci na 5.000 m – 4.mesto na Evropskom prvenstvu za juniorke u istoj disciplini.

Iza vrhunskih sportskih rezultata stoji veliki i dugoročni rad njihovih trenera,koji su takođe nagrađeni.

Crveni krst Užice godinama neguje aktivnosti  vezane za prvu pomoć i realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja – po kojima je ova organizacija prepoznatljiva u celom svetu,pa je i ova organizacija nagrađena od strane grada Užica.

U  oblasti kulture nagrađeni su  Tamara Bušković ,koja  je na 53. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ održanom u Pirotu  dobila  nagradu za najbolju scenografiju, za upečatiljivo i efektno scensko rešenje u predstavi ’’Kralj Lir’’ Narodnog pozorišta Užice.

KUD SEVOJNO –  2017.godine, na republičkom takmičenju folklornih ansambala Srbije,  ansambl društva  osvojio je prvo mesto i zlatnu plaketu, a dečiji ansambl  –  prva mesta na takmičenjima “Zlatni suncokreti“ u Kraljevu i “Zlatni opanak“  u Valjevu.Na Medjunarodnom  festivalu folklornih ansambala pravoslavnih zemalja, održanom u Milićima u Republici Srpskoj  ansambl  KUD-a Sevojno je takodje osvojio prvo mesto.

 

Nagrađeni novinari su  Jelena Božović, novinarka RTS Dopisništva u Užicu i Biljana Kuzmanović –novinarka portala „Užička republika pres“

Od ove godine , na predlog užičke akademske parlamentarne unije grad želi da afirmiše učenike čija interesovanja  idu preko granica onoga što se zove školsko gradivo i postižu izvanredne rezultate u određenim oblastima.

U 2017. godini  to su Petar Damjanović i Luka Ilić.

Petar Damjanović– učenik prvog razreda Užičke gimnazije prirodno matematičkog smera  – bronzana medalja na 14. Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi održanoj u  Holandiji na temu voda i održivost na kojoj je preko 300 učenika iz 50 zemalja sveta odmeravalo znanja iz fizike, hemije i biologije.Osnovnu školu „Nada Matić“  završio je kao Vukovac  i đak generacije, a prošle godine bio je prvoplasirani na Republičkom takmičenju iz hemije sa osvojenih maksimalnih 100 bodova.

Luka Ilić – učenik četvrtog razreda Umetničke škole – smera konzervator kulturnih dobara.  Učestvovao je u projektu obnove gradskih esnafskih česama i nizu drugih projekata, izložbi, radionica, radio je na muralima u prostoru Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu i Umetničke škole. Piše poeziju, proučava istočnjačku kulturu i filozofiju.  Uz istančani slikarski talenat, maniri i lepo ponašanje , prema rečima onih koji se sa Lukom druže, čine ga renesansnim mladim čovekom.

Luka je naslikao portret Dimitrija Tucovića, čoveka koji nam je u nasleđe ostavio ideje o socijalnoj pravdi i jednakosti među ljudima i hrabro otvorio pitanja o potrebi da realnije sagledavamo sopstvenu istoriju i celokupnu istoriju čovečanstva i  sliku predao  gradu Užicu.

 

 

 

 

 

You may also like...