Prijem za najuspešnije Užičane u protekloj godini (VIDEO)


UŽICE- Danas je u Svečanoj sali Gradske kuće upriličen prijem za najuspešnije Užičane u 2019. godini, za one koji su u protekloj godini ozbiljnim, kontinuiranim radom uspeli da ostvarite izuzetne rezultate.

Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević je čestitajući im na uspešnoj godini izrazio zahvalnost što su svojim ličnim postignućima na najbolji način afirmisali i naš grad.

„Iza svakog uspeha stoje veliki napori i upornost da se stigne do cilja. Mnogi na tom putu, u neodstatku volje i samopouzdanja zastanu, neki i odustanu. Oni koji ne posustaju pomeraju granice, dokazuju da se uvek može više i bolje i zato zaslužuju našu pažnju i poštovanje. Važno je da u svakom trenutku nastojimo da budemo bolji, da svakog dana napredujemo, da se svakog dana dokazujemo, i to ne drugima, već sebi.“rekao je u svom obraćanju Stanisavljević.

Među najuspešnijim Užičanima u 2019. godini su:

Doktori nauka:Gordana Stanić – doktor ekonomija,Nataša Trnavac Ćaldović– doktor nauka -filološke nauke, Danijela Stanić – doktor nauka -filološke nauke,Milan Jelisavčić – doktor filozofskih nauka,Jelena Tanasijević – doktor političkih nauka i Jelena Milić – doktor nauka u oblasti arhitekture.

Crveni krst je u prethodnoj godini osvojio sveukupno prvo mesto na državnom prvenstvu
Među najuspešnijim su i policajac Željko Maksimović, vatrogasac Duško Nikolić, radnici javnog sektora Rađen Žunić iz JKP Vodovod i Veljko Aleksić iz JKP Bioktoš, ali i užički Crveni krst koji je u prethodnoj godini osvojio sveukupno prvo mesto na državnom prvenstvu, zatim Narodno pozorište koje je na 55. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić” u Kraljevu, sa predstavom “Ali grad me je štitio” osvojilo Specijalnu nagradu za kolektivni umetnički čin i Nagradu za najbolju kostimografiju koja je pripala Maji Mirković i Biljani Tegeltiji-Bojanić.

U ime narodnog pozorišta nagradu je primio umetnički direktor Nemanja Ranković.
Uspešni su bili i mladi užički robotičari – Na Svetskom takmičenju u edukativnoj robotici (WER – World Educational Robot Contest) održanom u Šangaju 14. i 15. decembra, tim Prve osnovne škole kralja Petra II iz Užica pod imenom „Andrijaši“ osvojio je treću nagradu u u kategoriji BRICK, kao i nagradu za izvanredan doprinos (Outstanding Contribution). Užice su predstavljali osnovci Dragica Gavrilović, Andrej Stevanović i Luka Majkić pod vođstvom nastavnika Gorana Bojovića.

foto.zoomue


Užički sportisti koji su protekle godine na najbolji način predstavljali svoj grad i svoju zemlju i ostvarili zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni :Olivera Jevtić, Nebojša Đurić, Milovan Mikica Vesnić,
Dejan Tomić i KK Sloboda.

Najuspešniji među novinarima su: Jelena Božović, Vladimir Lojanica i Natalija Vidić.

U ime nagrađenih obratila se Nataša Trnavac Ćaldović.

„Ponasna sam što se nalazim među ljudima plemenitog nezadovoljstva, koji nisu buntovnici bez razloga, već oni koji ne staju kada bi većina stala, koji se ne zadovoljavaju onim što bi većini bilo više nego dovoljno, već idu dalje i od sebe očekuju stalno više i stalno bolje. U ime nas starijih koji smo prisutni ovde, moram da vam kažem nemojte biti skromni deco, ne savijajte se da bi oni niži od vas mogli lakše da vas dohvate, naterajte ih da porastu, tako ćete ih voditi i stvoriti društvo prema svojoj meri, a ona je najbolja mera koju Srbija ima,“rekla je Ćaldovićeva .

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.