Prijem za Međunarodni dan osoba sa invaliditetom (VIDEO)

UŽICE – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom priređen je tradicionalni prijem za predstavnike 12 užičkih udruženja osoba sa invaliditetom u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je da je ovaj dan prilika da se podseti na probleme ovih osoba i njihovih porodica kao što su visok stepen nezaposlenosti, siromaštvo, obrazovanje, socijalna i zdravstvena zaštita i neodovljna uključenost u društveni život.

„Imamo sjajna udruženja i zahvaljujući njihovom aktivnom radu Užice spada u vodeće gradove u Srbji kada je reč o relizaciji projakata koji vode ka njihovom boljem životu“, rekao je Petković.

Dragana Dučić predsednica MO slepih i slabovidih Užice čestitala je praznik u ime svih udruženja osoba sa invaliditetom.

„Mi mnogo radimo i trudimo se da svi naši članovi žive dostojno svakog čoveka. Naravno da imamo probleme pri zapošljavanju i školovanju i nadam se da naša deca neće prolaziti trnje koje smo mi prolazili, a sugrađani da će nas gledati kao same sebe“, rekla je Dučić.

Ona je u ime svih osoba sa invaliditetom uručila gradonačelniku Užica lopticu koju su izradile slepe i slabovide osobe na radionici pustovanja vunom.

You may also like...