Prijem za Luku Kotorčevića

UŽICE-Gradonačelnik Užica  Tihomir Petković, organizovao je prijem za višestrukog šampiona Srbije u automobilskom sportu Luku Kotorčevića,koji je  ove godine  postigao najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri. Osvojio je tri šampionske titule, jednu  na reliju,  a dve na brdskim trkama, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

luka-kotorcevicLuka Kotorčević ima 20 godina,a auto trke vozi tri i po godine.Pre toga bavio se kartingom.

Gradonačelnik Užica  Tihomir Petković  obećao je finansijsku pomoć Kotorčeviću za nastupe u ovom izuzetno skupom sportu.

„Na nama u gradskoj upravi je da pokušamo da izdvojimo nešto više novca kako bi mu bilo lakše, ali i da pomognemo da neko od užičkih privrednika, prihvati da bude jedan od značajnijih sponzora, s obzirom da Luka to zaslužuje,“  rekao je  Petković.

„Ovo je izuzetno skup sport i u klasi Jugo, koju vozim, a da i ne govorim o jačim klasama. Sama sezona i cela logistika, bez kvarova i kupovine automobila košta oko 10. 000 evra. Dakle, da bih prešao u jaču klasu, treba mi još više novca, pa se iskreno nadam da ću posle ovih titula moći da pronađem sponzore, kako bih nastavio dalje.Imam nameru da uz pomoć sponzora  nabavim  neki ozbiljniji auto, pa i da branim časti Srbije u generalnoj klasi, što je najjača klasa automobila,“ rekao je Kotorčević.
 Luka je student druge godine Matematičkog fakulteta , na smeru informatika i programiranje,sa prosečnom ocenom preko 9.

You may also like...