Pribojski policajci dobili folimetar

PRIBOJ– Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj uručio je saobraćajnoj policiji aparat “folimetar”, vredan 50.000 dinara, koji služi za merenje stepena refleksije i propustljivosti zatamnjene folije na staklima automobila .

foto: Opština Priboj

U pitanju su sredstva neophodna za svakodnevni rad saobraćajne policije, kako bi se pre svega, delovalo preventivno, na poštovanje zakonskih propisa i saobraćajnih pravila, a krajnji cilj je, veća bezbednost svih učesnika u saobraćaju i manje saobraćajnih nezgoda. Nabavka ovog aparata samo jedna od od akcija Saveta u ovoj godini, gde je saobraćajnoj policiji uručena oprema vreda preko 300.000 dinara.

„Svi ovi uređaji i oprema, ali i realizacija drugih programskih aktivnosti Saveta, od nabavke autosedišta za decu, preko postavljanja zaštitne odbojne ograde i saobraćajnih ogledala, do prinudnih usporivača brzine, doprinose sve većoj saobraćajnoj bezbednosti na ulicama našeg grada, što potvrđuje i zvanična statistika, pa smo po bezbednosti učesnika u saobraćaju, u samom vrhu u našoj zemlji“, rekla je Sanja Manović iz Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj .

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.