Pribojski budžet uvećan za 37 miliona dinara

Priboj – Na poslednjoj Opštinskog veća Priboja, prihvaćen je predlog prvog rebalansa budžeta Opštine u ovoj godini, koji je odnosi na rešavanje infrastrukturnih potreba žitelja grada na Limu.

-Rebalans od 37 miliona dinara, što je za 2,3 odsto povećanje u odnosu na usvojeni Budžet za 2023.godinu, odnosi se na vodosnabdevanje naselja Marjanovići na urđenje fasade:  upravne zgrade FAP-a i zgrade u ulici 12.janaur broj 5” – referiše Slaviša  Janjušević, rukovdilac Odeljenja za društvene delatnosti, budžet i finasije.

Sednicom Opštinskog  veća, u odsustvu predsednika Opštine Lazara Rvovića, predsedavao je Saša Vasilić, zamenik predsednika Opštine, koji je većnike informisao i o skoroj realizaciji dve kapitalne investicije u Priboju, a koje su već odobrene u Ministarstvu za javna ulaganja.

-Gimnazaija Priboj ušla je u plan rekonstrukcije u ovoj godini, što će, kada bude završena, upotpuniti sliku  gotovo jedinstvenog školskog kompleksa u Novom Priboju. Odobrena je i prva faza rekonstrukcije kanalizacije u vrednosti od sedam miliona evra, a koja podrazumeva izgradnju primarnog kolektora  od restorana FAP-a do ušća Uvca u Lim, kao i rekonstrukciju kanalizacione mreže u Starom Priboju  – ističe Saša Vasilić i

Pribojski većnici doneli su Zaključak za nastavak besplatnog javnog linijskog  prevoza na teritoriji opštine Priboj, a tender će biti raspisan ovih dana.

Razmatran je i Program korišćenja  sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, u iznosu od 3,1 milion dinara, a prihvaćen je i Plan zaštite od poplava na teritorije Opštine, za vode drugog reda.

Članovi Opštinskog veća bez mnogo diskusije prihvatili su izveštaje o radu za proteklu godinu Opštinske uprave Priboj kao i izveštaje o radu  i predloge Statuta javnih ustanova – Zavičajnog muzeja, Gradske biblioteke, Centra za socijalni rad, Centra za razvoj usluga socijalne zaštite, Sportskog centra Priboj.

Pribojski većnici prihvatili su i izveštaj o poslovanju i tekućim aktivnostima RSD”Banjica”, kao i predlog Odluke o izmeni Plana generalne regulacije  gradskog područja.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.