Pribojska Toplana dobila novog direktora

PRIBOJ-Izbor direktora u tri javna preduzeća i usvajanje rebalansa budzeta bile su samo neke od tačaka skupštinskog zasedanja u gradu na Limu.Za novog direktora JP “Toplana” Priboj umesto Dušana Radovića izabran je diplomirani mašinski inženjer Zoran Ratković, dok su fotelje zadržali dosadašnji direktori Željko Ječmenica u JKP “Usluga” i Zdravko Pešut u JP za uređenje zemljišta Priboj.

Nakon letnje pauze odbornici Skupštine opštine Priboj vratili su se svojim radnim obvezama, prvo su usvojili rebalans budžeta za tekuću godinu a posle toga su imenovali direktore u tri javna preduzeća.

Obrazlažući predlog rebalansa budžeta pomoćnik predsednika opštine zadužen za finansije i budžet Slaviša Janjušević kazao je da rebalans prestvalja usklađivanje prihoda i rashoda shodno potrebama koje su bile u prvih devet meseci i koje se očekuju do kraja godine.

“ Ukupan obim budžeta utvrđen ranije donetom odlukom iznosio 1.153.310.354 dinara, a novim predlogom iznosi 1.400.824.928 što je ukupno povećano za 21,43 odsto“, naglasio je Janjušević i dodao da je predloženi rebalans baziran na proceni ostvarenja prihoda do kraja 2017. godine, pri čemu se najveći deo povećanja prihoda odnosi na transferna sredstva od strane Republike Srbije.

 

You may also like...