Pribojska industrijska zona spremna za investitore

PRIBOJ – U industrijskoj zoni u Priboju završena je rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove vodovodne i hidrantske mreže što je dodatno unapredilo uslove za poslovanje i privlačenje novih investitora. Radovi koje je finansijski podržala EU, kroz program EU PRO sa 280.000 evra, obezbedili su stabilno snabdevanje vodom i protivpožarnu zaštitu u zoni u kojoj trenutno posluje deset kompanija.  

„Uz podršku EU i Vlade Srbije aktivno radimo na unapređenju ukupnog ekonomskog i investicionog potencijala Priboja te oživljavanju pribojske privrede s ciljem povećanja zaposlenosti i životnog standarda stanovništa“, rekao je Lazar Rvović predsednik opštine Priboj koja je ovaj projekat finansirala sa više od 68.000 evra.

Predsednik opštine je takođe istakao da kompanije koje trenutno posluju u zoni zapošljavaju 500 radnika, a da je sve više investitora zainteresovano za zakup poslovnog prostora. Rvović je podsetio da je EU već podržala rekonstrukciju upravne zgrade u industrijskim parkovima u Priboju.

Kako su industrijske zone važan instrument poslovne infrastrukture i šansa za privlačenje stranih investicija, ali i razvoj i osnivanje malih i srednjih preduzeća, EU preko programa EU PRO podržava razvoj poslovne infrastrukture, osimu Priboju u još sedam industrijskih zona – u Bojniku, Kragujevcu, Paraćinu, Smederevu, Svilajncu, Šapcu i Užicu.

Aktivnosti EU PRO programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, EU podržava sa ukupno 25 miliona evra. Cilj je da se poveća konkurentnost mikro i malih preduzeća, da se poboljša poslovno okruženje i da se unapredi socijalna kohezija u 99 jedinica lokalne samouprave, u Šumadiji i zapadnoj Srbiji kao i u južnoj i istočnoj Srbiji.

You may also like...