Pribojke prvakinje Evrope u raftingu

BANJALUKA – Reprezentacija Srbije u raftingu u kategoriji do 23 godine, osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu koje je od 2. do 7. jula održano u Banjaluci. Pribojke, koje su ujedno činile i predstavljale Srbiju, su trijumfovale u disciplinama sprint, spust i H2H, pa su sakupile 972 boda, 24 više od drugoplasirane posade iz Rusije.

Reprezentaciju Srbije predstavile su ekipe Rafting kluba Eko-Lim iz Priboja, devojke u kategoriji do 23 godine i muškarci u open kategoriji. Ovo je bilo prvo takmičenje ovog nivoa za pribojske timove gde su odmerili snagu i umeće sa najboljim ekipama Evrope.

„Veoma naporno smo trenirale i trud se isplatio. Dale smo sve od sebe i presrećene smo. Vrbas je lepa, ali veoma zahtevna reka. Hvala Banjaluci, ovde smo se osećale kao kod kuće“, kazala je pribojka Željka Šalipur, kapiten posade reprezentacije Srbije.

Učešće na prvenstvu je uzelo oko 250 takmičara iz 11 država. Ukupno 36 timova u muškoj i ženskoj konkurenciji, takmičilo se u četiri discipline: sprint, H2H-paralelni sprint, slalom i spust. Organizator prvenstva je bio RK Kanjon.

You may also like...