Pribojci dobijaju rekonstruisan hirurški blok

PRIBOJ-U pribojskoj Opštoj bolnici otpočeli su radovi na rekonstrukciji  obe operacione sale, kojima će ovo biti prvo ozbiljno renoviranje  nakon  skoro 50 godina. Sredstva za rekonstrukciju operacionog bloka hirurškog odeljenja u vrednosti od dva i po miliona dinara, odobrilo je Ministarstvo zdravlja preko Zdravstvenog centra Užice.

Nakon velikih problema u funkcionisanju pribojske hirurgije ove godine počeo je projekat njenog oživljavanja kroz saradnju sa Zdravstvenim centrom Užice. Završetkom radova biće omogućeno maksimalno korišćenje postignutih dogovora uz pomoć užičke hirurgije sa koje će se uz devet renomiranih stručnjaka u novim uslovima rekonstrusainih operacionih sala raditi najsloženije zahvate i ujedno edukovati pribojske kolege.

“U Opštoj bolnici pre nekoliko dana započeli su radovi na rekontsrukciji obe hirurške sale i to je prvo renoviranje nakon 50 godina. Ovo će mnogo značiti za hirurgiju. Počeli su da dolaze hirurzi iz Užica. Sada kada je renovinarnje pri kraju ostaje nam da obnovimo opremu u hirurškim salama i tada  će kompletno hirurgija biti na većem nivou nego što je sada”, rekao je direktor Opšte bolnice Priboj   Dragan Pijevčević.

Radove na renovinarnju u pribojskoj Opštoj bolnici izvode  beogradska firma “Rufus” i “AKI PAINT” iz Raške.

G. Reković

 

You may also like...