Pribojčane očekuje rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove vodovodne mreže

PRIBOJ-Opštini Priboj odobreno je finansiranje projekta „Rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove vodovodne i hidrantske mreže u Slobodnoj zoni Priboj“ u okviru Poziva za podršku unapređenju poslovne infrastrukture, kroz program EU PRO, saopšteno je na sajtu opštine.

Projekat će obuhvatiti rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove vodovodne i hidrantske mreže, što će značajno doprineti unapređenju poslovne infrastrukture u Slobodnoj zoni u Priboju, obezbeđujući uredno snabdevanje vodom i protivpožarnu zaštitu, ali i eliminisanje gubitaka na vodovodnoj mreži. Na taj način će se poboljšati uslovi za poslovanje postojećih korisnika, ali i investicioni potencijali opštine Priboj.

Ukupna vrednost projekta iznosi 341.998 EUR od čega će Evropska unija finansirati 281.059 EUR a opština Priboj 60.939 EUR. Projekat je izradio Lokalni centar Regionalne razvojne agencije Zlatibor u Priboju, a planirano je da bude realizovan u roku od 15 meseci od potpisivanja ugovora.

EU PRO je program podrške Evropske unije razvoju opština čiji je cilj da doprinese ukupnom društveno-ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.

Program sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u saradnji sa Ministarstvom za evropke integracije i resornim ministarstvima i institucijama Vlade Republike Srbije.

 

 

You may also like...