Pribojac na svetskoj premijeri

PRIBOJ – Na Lokarno filmskom festivalu u Švajcarskoj biće prikazan film pribojskog reditelja Vladimira Vulevića Kako sam pobedio lepak i bronzu. Film obrađuje problematiku manjih gradova u Srbiji koji su ostali bez perspektive.

Od 2 200 prijavljenih, ovaj film ušao je u užu selekciju sa još 42 filma iz raznih zemalja i nadmetaće se za zlatnog leoparda i značajnu novčanu nagradu.

„Film govori o čoveku mojih godina koji nije imao interesa da ode iz svog rodnog grada. Želeli smo da izbegnemo tu vrstu manipulativnosti koja se tiče odredjenog mesta, pa Priboj u filmu nije imenovan, ali generalno, film se bavi dinamikom malih mesta koja su nekada bila industrijski napredna a sad su iz raznih razloga devastirana“, kaže Vladimir Vulević i dodaje da su kadrovi snimljeni u Priboju zahvaljujući mnogim dobrim ljudima koji su bez ikakve kompenzacije ustupili svoje poslovne prostore pa i stambene jedinice.

foto.zoomue

Pribojac Vladimir Vulević je nakon završenih studija književnosti u Beogradu otišao u Hamburg gde studira filmsku režiju i kao master rad uradio je kratki film Kako sam pobedio lepak i bronzu.

„U filmu igraju glumci Hasan Čičić, Saša Bjelić, Dragana Lalović, Rasim Ćelahmetović, Dragana Vidaković, a premijerno se pojavljuje i mlada Pribojka Iva Bjelić koja je na zavidnom nivou iznela svoju ulogu“, ističe Vulević.

Lokarno festival ima njadužu istoriju posle Kana i Venecije i održaće se od do 15. avgusta. Nakon svetske premijere domaća publika će imati najverovatnije priliku da film pogleda u novembru, na Festivalu autorskog filma u Beogradu.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.