Priboj uređuje vodotokove

PRIBOJ– U opštini Priboj uspešno realizovan projekat „Uređenje vodotokova drugog reda” čime su u potpunosti uređeni Rabrenovački i potok Rečica, kao i značajan broj manjih potoka bujičara, a koji se ulivaju u reku Lim, saopšteno je na sajtu opštine Priboj.

Rabrenovački potok

Rabrenovački potok je u prethodnim godinama i decenijama znao da donese velike nevolje žiteljima oko 30 domaćinstava u njegovom završnom vodotoku, potogotovu u naselju Donji Rabrenovac. Bujica je znala da nosi sve pred sobom, da ošteti imanja, kuće i pomoćne objekte, onemogući normalan život i svakodnevno funkcionisanje.

Realizacija projekta “Uređenje vodotokova drugog reda” koštala je 100 miliona dinara bez PDV-a, a sredstva je obezbedila Vlada Srbije preko svoje Кancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Izgradnjom druge ustave na Rabrenovačkom potoku u potpunosti su završeni u ovoj godini planirani radovi na uređenju vodotokova drugog reda, privedena je kraju i izgradnja obaloutvrde na levoj obali Lima na Banjskom čamcu, pročišćavanje manjih potoka, propusta i kanala odrađeno je još tokom leta, a već se priprema i dokumentacija za slične projekte u narednoj godini.

You may also like...