Priboj u znaku Danila Lazovića

PRIBOJ – Pod sloganom „Poezija su ljudi“ u Priboju je sinoć počeo sedmi festival „Dani Danila Lazovića“, posvećen velikom bardu srpskog glumišta.

Organizatori ističu da je Lazović najbolji primer da su ljudi poezija pa kroz ovaj Festival čuvaju njegovo delo i umetničku veličinu.

“Ovogodišnji festiva je, baš zbog toga, okrenut ljudima, njihovim životima, problemima, radostima i svemu onome što ovaj život čini, takvim kakav jeste. U tome je presudna uloga umetnosti i poezije. Prepoznati, oplemeniti i opomenuti da je život dar, a umetnost njegov najbolji prijatelj”, rekao je direktor festivala Milorad Damjanović.

Kao i prethodnih godina publika će i na ovom festivalu moći da vidi vrhunska pozorišna ostvarenja, prisustvuje razgovorima sa najistaknutijim dramskim umetnicima, prati interesantne radionice i podrži mlade studente iz zemlje i regiona koji dolaze da se nadmeću u govorenju poezije u Priboju, gradu koji se slobodno može nazvati gradom poezije.

Festival je otvoren izložbom „Velikani srpskog pozorišta“, „Trio Kazablanka“ predstavio se koncertom „Muzika pokretnih slika“, a na velikoj sceni Doma kulture odigrana je predstava “Trpele” Beogradskog dramskog pozorišta.

Glas zapadne Srbije/ZOOMUE

You may also like...