Priboj, Prijepolje i Nova Varoš objedinili kulturne sadržaje

PRIJEPOLJE-Poboljšanje položaja amaterizma, unapređenje kvaliteta rada, zajednički nastupi i promocija, neke su od ciljevi koje predviđa Memorandum o saradnji između Doma kulture “Pivo Karamatijević” Priboj, Doma kulture “Jovan Tomić” Nova Varoš i Doma kulture Prijepolje. Planirano je da prva zajednička aktivnost bude rad na pripremi pozorišne predstave večernje scene u koprodukciji ove tri Ustanove.

Direktorka prijepoljskog Doma kulture Admira Mostarac, koja kaže da se ideja za ovako nešto rodila prilikom pripreme plana i programa poslovanja za ovu godinu ustanove na čijem je čelu.

foto.ppmedia

„U nekim trenucima neophodna nam je bila pomoć kolega iz Nove Varoši i Priboja, pa se samim tim i rodila ideja o saradnji i potpisivanju Memoranduma. Nadam se da će ovo doprineti produbljivanju saradnje i na drugim poljima naše tri opštine“, kaže Mostarac.

Poboljšanje položaja amaterizma, unapređenje kvaliteta rada, zajednički nastupi i promocija, samo su neki od oblika saradnje koje predviđa Memorandum.

„Osnovni naš zadatak je da građanima obezbedimo što kvalitetnije i bolje kulturne programe. Sa druge strane, da mlade ljude u što većem broju dovedemo u ustanove kulture, kroz različite sekcije. Nadam se da ćemo ovom saradnjom sve to pojačati“, ističe direktorka Doma kulture “Jovan Tomić” u Novoj Varoši Mihrija Hadžić.

Prva zajednička aktivnost trebalo bi da bude rad na pripremi pozorišne predstave večernje scene u koprodukciji ove tri Ustanove. Osim toga, dogovoren je i zajednički koncert folklornih ansambala kao i niz drugih programa u okviru različitih delatnosti.

„Cilj je da objedinimo kapacitete koje imamo i time otklonimo sve eventualne nedostatke. Ovaj Memorandum o saradnji je zapravo model za promovisanje i unapređenje različitih kulturnih sadržaja“, smatra direktor pribojskog Doma kulture “Pivo Karamatijević” Svetlan Milinković.

Saradnja tri ustanove kulture mogla bi da posluži kao primer, kako bi tri susedne opštine mogle da sarađuju i na drugim poljima, zajednički su zaključili predsednici sve tri opštine.

Paraf na Memorandum, stavili su direktori Ustanova Admira Mostarac, Mihrija Hadžić i Svetlan Milinković u prisustvu predsednika ove tri opštine Vladimira Babića, Radovasa Vasiljevića i Lazara Rvovića sa saradnicima.

PP media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.