Priboj: Najviše vakcinisanih, ali i sve više zaraženih (VIDEO)

PRIBOJ – Opština Priboj trenutno je zvanični rekorder po broju vakcinisanih građana protiv korona virusa u Srbiji. Na ovaj način od virusa se zaštitilo 64 odsto građana Priboja, ali ova opština ima i najviše zaraženih lica u Zlatiborskom okrugu. Pribojci kažu da su razlog velikog broja zaraženih svadbe i veselja na koja su mnogi dolazili pozitvni na koronu, pa ga zato zovu i svadbarski virus.

Situacija sa epidemijom korona virusa u Zlatiborskom okrugu je nestabilna i ozbiljna, a opština Priboj ima najviše novozaraženih, kao i najviše vakcinisanih lica. U Priboju se zaštitilo čak 64 odsto građana, ali od početka epidemije ima i veliki broj novoobolelih osoba.

„Statistika pokazuje da je Priboj od početka opština sa najvećim brojem novoobolelih na broj stanovnika. Taj broj je bio konstantan tokom cele epidemije“, kaže Katarina Ristović iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

Koronu u Priboju zovu svadbarski virus jer su se mnoge porodice zarazile na svadbama i veseljima.

„Narod se previše opustio. Dozvoljena su veselja, rad kafića. Mislim da treba da se uvedu nove mere“

„Imamo okupljanja i svadbe non stop“

Foto: ZooMUE

„Ja sam primio sve tri vakcine. Treba da sam zaštićen, ali i dalje poštujem mere, pa ćemo videti šta će biti“

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Užice, korona virus potvrđen je kod još 445 lica u Zlatiborskom okrugu. Najviše novozaraženih ima u Užicu, dok je u Priboju potvrđeno 39 novih slučajeva infekcije korona virusom.

Foto: ZooMUE

„Situacija sa kontaktima, odnosno okupljanjima je možda izraženija u Priboju. Mi to ne znamo tačno da kažemo, ali pretpostavka je da se tamo ne sprovode adekvatno mere „, rekla je Ristović.

Posle Priboja, najviše vakcinisanih ima u Bosilegradu i Malom Zvorniku sa 60 odsto, zatim u Užicu i Nišu sa 59 i u Kladovu i Beogradu sa 58 odsto vakcinisanih stanovnika.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.