Priboj dobija Regionalni startup centar

PRIBOJ – U Priboju će biti otvoren Regionalni inovacioni startup centar koji će biti četvrti po redu u Srbiji, a prvi u Zlatiborskom okrugu, navodi se na sajtu opštine Priboj.

Projekat koji je vredan oko 50 miliona dinara, većim delom će biti finansiran sredstvima Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj, ali i lokalne samouprave.

“Planirana sredstva za koja smo konkurisali su za radove na rekonstrukciji prostora 25 miliona dinara sa PDV – om, opremanje prostora koštaće 20 miliona i realizacija programa i rada startup centra šest miliona. Ministarstvo je odobrilo 42 miliona, dok će opština finansirati deo oko izgradnje i rekonstrukcije prostora u iznosu od 8, 8 miliona dinara”, precizirao je rukovodilac projekta Veljko Bojović.

On je naglasio da je projektom predviđeno opremanje ulaznog dela Doma kulture iz pravca trga FAP – a i to oko 550 kvadarata sa ulaznom rampom za invalide i kancelarijama.

“To će biti deo sa salama za sastanke, kancelarijom za pravnu i ekonomsku pomoć, kancelarijom za rad invalida i multifunkcionalnom salom sa oko 70 mesta. Radni prostor predviđa 25 radnih jedinica sa najbržim internetom u Priboju. Za kompletan projekat obezbeđena je građevinska dozvola, u septembru će biti sprovedena javna nabavka za izgradnju i opremanje objekta, a radovi bi trebalo da počnu u oktobru”, zaključio je Bojović.

Koordinator centra Danilo Prijović kazao je da je otvaranjem startap centra planirana saradnja sa privrednim subjektima iz Zlatoborskog okruga kako bi im se omogućilo unapređenje proizvodnje. Takođe, saradnja će se odvijati i sa neprivrednim subjektima kao što su škole, lokalne samouprave, zdravstvo i bezbednosne strukture.

You may also like...