Prezentovan Program za snabdevanje toplotom za Užice

UŽICE – Program prostornog snabdevanja toplotom za period od 2022‒2030. godine za grad Užice prezentovan je tokom otvorenog sastanka, održanog u ponedeljak 9. januara u okviru Javne rasprave, koja je trajala u prethodnih mesec dana.

Program osmišljen sa ciljem da se utvrde tehnički odgovarajući sistemi grejanja koji ostavljaju najmanje posledice po životnu sredinu i klimu u različitim prostornim obuhvatima, između ostalog, predviđa i definisanje različitih prioritetnih mera za svako područje. Predložene mere, kako se moglo čuti, odnose se na unapređenje energetske efikasnosti sistema daljinskog grejanja ali i realizaciju aktivnosti koje će doprineti poboljšanju kvaliteta vazduha i smanjenju emisija ugljen dioksida.

Pre usvajanja ovog dokumenta biće razmotreni i svi predlozi i sugestije građana, udruženja i organizacija koji su pristigli u okviru postupka Javne rasprave.

Novi Kotao u OŠ Aleksa dejović Krvavci
Foto: ZoomUE

Takođe u ponedeljak 9. januara održan je otvoreni sastanak u okviru Javne rasprave o Komunikacionoj strategiji za promociju održive energetske politike Užica 2022-2026.

Podizanje svesti, informisanje, jačanje kredibiliteta i povećanje uključenosti glavni su ciljevi ove strategije, koju na osnovu svih dosadašnjih iskustava vezanih za oblast energetike, zaštite životne sredine i urbane mobilnosti izrađuju MEEMP tim i energetski tim grada Užica.

Oba dokumenta su izrađena kroz “Projekat energetske efikasnosti i upravljanja energijom u opštinama u Srbiji (PEEUEO)”, a na osnovu potpisanog sporazuma Vlade Republike Srbije i Vlade Švajcarske Konfederacije. Nacrte dokumenata je pripremio Konzorcijum za realizaciju projekta čiji su predstavnici Slađana Jevremović i Zoran Božanić zajedno sa predstavnicima stručnih službi grada Užica učestvovali u Javnoj raspravi.

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.