Pretučen taksista u Priboju

PRIBOJ – Žarko Sparić (65), taksista iz Priboja, zbrinut je u subotu ujutru u užičkoj Opštoj bolnici zbog povreda koje je zadobio u noći između petka i subote kada su ga, kako je prijavio policiji, u Priboju napala i teško pretukla dvojica klijenata.

U užičkoj bolnici rečeno nam je da je pacijent u ovu ustanovu primljen sa teškim telesnim povredama u predelu glave.

Prema rečima Žarkovog sina Milanka, njegov otac te noći je na taksi stajalištu u starom delu Priboja, na mesto suvozača primio jednog mladića kako bi ga odvezao do novog dela grada, a zatim su u kola, na zadnje sedište, ušla još dvojica ljudi, kako se ispostavilo, dvojica braće iz Priboja, koji su takođe tražili da ih Žarko poveze do Novog Priboja.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

„Jedan od te dvojice ljudi, koga moj otac poznaje tražio je da ga odveze ka naselju Luke, pa je pokušao i da objasni gde mu je kuća. Tada mu je moj otac rekao da zna gde treba da vozi i gde je kuća, jer tamo često vozi njegovu ćerku. Tada se u razgovor uključio i drugi brat rečima „šta ti ima da spominješ njegovu ćerku, znaš li ti ko sam ja“, kaže Milanko Sparić.

Tada je, kako je Žarko ispričao sinu, jedan od dvojice braće, tokom vožnje, počeo sa zadnjeg sedišta da udara taksistu rukama u glavu, a onda mu se, kaže Milanko, pridružio i drugi brat.

„Mladić koji je sedeo na mestu suvozača počeo je, kako mi je ispričao otac, da viče „prestanite da ga udarate, izginućemo“, ali su oni nastavili da udaraju mog oca… Onda su uspeli da podignu ručnu, pa su na jednom proširenju mog oca izbacili iz kola i nastavili da ga tuku i šutiraju na ulici“, priča Milanko.

U međuvremenu, mladić koji je sedeo na mestu suvozača udaljio se od taksi vozila, a Žarko je ostao onesvešćen da leži na ulici.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

„Kasnije se moj otac osvestio, krenuo je u bolnicu, pozvao je moju majku i sestru. U bolnici nisu mogli da ga prepoznaju koliko mu je lice bilo izboličeno. Otac mi je ispričao da se u bolnici ubrzo pojavio i jedan od braće koji su ga tukli i da je imao zavoj na glavi“, priča Milanko, dodajući da njegov otac nikoga nije udario te večri.

Jedan od braće primljen je te večeri na lečenje u pribojsku bolnicu, dok je drugi brat priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

U međuvremenu to lice je pušteno na slobodu pošto je Osnovni sud u Priboju odbio zahtev da mu se odredi pritvor. Drugi osumnjičeni i dalje je u bolnici. Na teret im se stavlja krivično delo teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

Porodica moli mladića koji je te večeri sedeo na prednjem sedištu da se javi radi svedočenja.

Kurir

You may also like...