Prešli iz “Zdrave Srbije” u “Zavetnike”

UŽICE-U Gradskoj skupštini Užica formiran je novi odbornički klub stranke “Zavetnici”, koji je nastao prelaskom šest odbornika “Zdrave Srbije” u novu stranku.

Slađana Stanković navodi da je nedavno formiran Inicijativni odbor stranke “Zavetnici” i da će u gradskom parlamentu nastupati opoziciono i podržati sve odluke u korist građana. Predstavnici ove stranke do sada su učestvovali u eko-blokadama.

foto.Infoera

-U određenom momentu izgubili su nam se zajednički ciljevi sa Zdravom Srbijom. Smatramo da ćemo više postići i ispuniti datih obećanja prelazeći u “Zavetnike”, jer imamo čvrsta obećanja od Milice Đurđević kao predsednice da ćemo kao odbornici moći više da izađemo u susret našim sugrađanima jer u prethodnom nismo bogzna šta ni uradili – navodi Stanković i dodaje da to nije bila laka odluka koja je doneta preko dana. Stanković navodi da su ona i ostali odbornici koji su prešli iz Zdrave Srbije u “Zavetnike” dobili čvrste garancije od centrale stranke da će se raditi na jačanju Zlatiborskog okruga kroz pomoć sugrađanima što je posao odbornika i prioritet.

Zamenik šefa odborničke grupe “Zdrave Srbije” Avram Ilić navodi da konkretnog objašnjenja od strane kolega za prelazak nije bilo.

foto.Infoera

– Nismo dobili bilo kakvo objašnjenje o prelasku dela odbornika u novi klub ni ja kao zamenik predsednika, ni predsednica. Dakle, bilo kakvo jasno pojašnjenje je izostalo o razlozima nezadovoljstva što je dovelo do napuštanja odborničkog kluba “Zdrave Srbije – rekao je za “Infoeru” Ilić uz podatak da ZS sada u užičkoj skupštini ima 8 odbornika.

Iz Zdrave Srbije u “Zavetnike” prešli su odbornici Vladan Virijević, Slađana Stanković, Aleksandar Vučićević, Dragoslav Ponjavić, dr Dragan Milivojević i Zoran Milić. Na prošlim lokalnim izborima “Zdrava Srbija” od 67 odborničkih mesta osvojila je 15 i zavidan rezultat. U međuvremenu jedan odbornik iz njenih redova prešao je u Užičku odbrambenu ligu(UOL) , a šestoro pre deset dana u Srpsku stranku “Zavetnici”.

Infoera

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.