Prerađivao i prodavao meso bez kontole

POŽEGA – Požeška policija saslušala je u svojstvu osumnjičenog S.D. (62) iz sela Rupeljeva, opština Požega, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda. 

mesoPolicijski službenicu su, u saradnji sa veterinarskim inspektorom, izvršili kontrolu proizvodnje i stavljanja u promet mesa i prerađevina od mesa, klanja životinja, prerade mesa i izrade proizvoda od mesa na gazdinstvu osumnjičenog u selu Rupeljevo.  
Osumnjičeni je od 2011. godine na svom poljoprivrednom gazdinstvu, bez odobrenja nadležnih organa, vršio klanje stoke i preradu mesa, nakon čega je bez izvršenog pregleda od strane ovlašćenog lica suhomesnate proizvode stavljao u promet i prodavao ih fizičkim licima na teritoriji opštine Požega i šire, kao i na pijaci na Divčibarama.
Tom prilikom, na pomenutom gazdinstvu, u objektima koji ne ispunjavaju zakonom propisane uslove za bavljenje navedenom delatnošću, pronađeno je oko 1.151 kilogram svežeg i zamrznutog goveđeg i svinjskog mesa, prerađevina od mesa, kao i mesa, koje je bilo u procesu sušenja. Ukupna vrednost zatečenog mesa i mesnih prerađevina iznosi oko 453.000 dinara.
Pronađeno meso i mesne prerađevine oduzeti su od strane veterinarskog inspektora. 
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.