Preminuo Aleksandar Lale Milosavljević

UŽICE-Dugogodišnji direktor Narodnog pozorišta Užice, dramaturg, scenarista, pisac, Aleksandar Lale Milosavljević, preminuo je 13. marta u Užicu.

Rođen je 1935. godine, odrastao i školovao se u Užicu, a osnovne studije knjževnosti završio u Beogradu. Više godina je proveo u profesuri, a dve decenije radnog veka bio je upravnik Narodnog pozorišta u Užicu.

Pozorište i knjiga bile su mu suštinska preokupacija. Otuda i njegovo dugogodišnje bavljenje dramaturgijom, pisanjem scenarija, inscenacijom prigodnih pozorišnih obličja ili spektakla, bavljenje recenzijom, priređivanjem i uređivanjem knjiga, pisanjem eseja i prikaza ili proznih poetskih oblika od priče do besede i panegirika… Najznačajnije mesto u njegovom stvaralačkom opusu zauzela su dela posvećena Užicu: Pod đavoljom stenom grad, Stena na Pori, Čitakova stena, roman „Kuća za junake: usud ratnika“.

Komemoracija povodom smrti Aleksandra Lala Milosavljevića biće održana u sredu 15. marta u velikoj sali Gradske skupštine u Užicu u 11 časova, a sahrana je istog dana u u 13 časova na užičkom gradskom goblju Dovarje.

Infoera

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.