Preko milion dinara za omladinske projekte

UŽICE-Za projekat „Živimo zdravo i bezbedno!“, Užice je, od Ministarstva omladine i sporta, dobilo 1.124.750 dinara. Užice je jedna od 35 lokalnih samouprava čije će projekte finansijski podržati Ministarstvo, a namenjeni su zapošljavanju  mladih i omladinskom preduzetništvu, unapređenju zdravlja i bezbednosti mladih, stvaranju uslova za kvaliteno provođenje slobodnog vremena i upražnjavanje zdravih stilova života, participaciji i aktivizmu  mladih.

 

Užički projekat će realizovati Kancelarija za mlade grada Užica i Gradska opština Sevojno. Prema broju dobijenih bodova, projekat „Živimo zdravo i bezbedno“ zauzeo je sedmo mesto na konkursu gde je ukupno bio prijavljen 91 projekat.
  „Za 35 projekata iz isto toliko gradova širom Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, u skladu sa ekonomskom situacijom, uspelo je da obezbedi 41 milion dinara. Od toga je polovina namenjena upravo za projekte namenjene zapošljavanju mladih i podsticanje omladinskog preduzetništva. Mladima će biti omogućeni programi neformalnog obrazovanja kako bi stekli neophodne veštine, umrežavanje sa poslodavcima, radne i stručne prakse, podsticanje inovativnosti, biće obezbeđena podrška mladim preduzetnicima, prvenstveno u poljoprivredi i kreativnoj industriji“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je danas potpisao ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava čiji su projekti odobreni u okviru konkursa za podršku u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.
Od svog osnivanja do danas Ministarstvo omladine i sporta je na osnovu 12 konkursa namenjenih jedinicama lokalne samouprave dodelilo više od 226 miliona dinara za 424 projekata. Kontinuirana podrška Ministarstva lokalnim samoupravama, kroz konkurse za finansiranje projekata kojima se realizuju ciljevi Nacionalne strategije za mlade predstavlja ujedno i podsticaj mladima u organizovanju, društvenom delovanju i zapošljavanju, a sve u cilju razvijanja njihovih ličnih potencijala i ostvarivanja opšte društvene dobrobiti.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.