Predstavnici PU Užice obeležili Dan policije (VIDEO)

UŽICE – Povodom Dana MUP-a na trgu je organizovan taktičko-tehnički zbor. Program je prilagođen pre svega deci, kako bi se upoznala sa radom bezbednosnih službi u kontaktu i razgovoru sa predstavnicima Policijske uprave Užice.

Građani su se mogli upoznati sa sredstvima i vozilima koje koristi PU Užice, kao i sa samim službenicima.

„Na trgu su službenici Sektora za vanredne situacije prezentovali svoja vozila i opremu, kao i pripadnici saobraćajne policije i policije opšte nadležnosti. Predstavili smo i tehniku koju koriste članovi kriminalističke policije i forenzičarskih timova, koja se često koristi tokom veštačenja i obezbeđivanja materijalnih dokaza za krivični postupak. Granična policija predstavila je vozila koja im omogućavaju odlazak na nepristupačne terene, radi sprečavanja krijumčarenja i trgovine ljudima. Tu su i čamci za vanredne situacije, oprema za gašenje požara i poligon pogotovo zanimljiv deci, za upoznavanje bezbednosti u saobraćaju“; kaže Vladan Derikonjić, načelnik odeljenja policije PU Užice.

Dan policije obeležava se u znak na 1868. godinu, kada je tadašnja srpska žandarmerija pružila otpor Turcima kod Čukur česme.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.