Predstavljeno rešenje tunela ispod Kadinjače (VIDEO)

UŽICE – Predstavnici Instituta za puteve iz Beograda prezentovali su, na poslednjoj sednici Skupštine grada Užica, užičkom rukovodstvu i odbornicima rešenje tunela ispod Kadinjače.

Gradske vlasti su nešto ranije tog meseca, utvrdili predlog odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za tunel ispod prevoja Kadinjača. Reč je o prostoru uz državni put Dub-Dubci, površine 9,2 hektara, a predviđen je tunel dužine 1.260 metara.

Ovaj tunel, trebalo bi da skrati put između Užica i Bajine Bašte za šest kilometara, a vremenski za 15-20 minuta, dok bi projektovana brzina prolaska vozila kroz ovaj objekat bila 80 kilometara na čas.

Njime će se izbeći i niz rizičnih lakat krivina ispod Kadinjače koje snegovi znaju da učine teško prohodnim i koje žiteljima ovog kraja, ali i drugim vozačima koji se nađu na ovoj deonici zadaju velike muke posebno tokom zime, kada taj put često i nije prohodan.

Podsetimo, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović je početkom ove godine, istakla da će ove godine biti završena projektna dokumentacija za izgradnju tunela Kadinjača, na kojem bi radovi mogli da počnu 2020. godine.

„To znači da ćemo za taj tunel ove godine imati završenu projektnu dokumentaciju, i da će tada Vlada i Ministarstvo raditi na pronalaženju načina finansiranja“, rekla je Mihajlović, prenela je Beta.
eKapija

You may also like...