Predstavljena turistička ponuda Zlatibora u Budimpešti

ZLATIBOR-Turistička organizacija Zlatibor učestvovala je na privredno-turističkom skupu „Trgovački dani“ u Budimpešti i svoju turističku ponudu predstavila prezentacijom koja je održana  u prostorijama Privredne komore Budimpešte.

Učešće Zlatibora na Trgovačkim danima je rezultat prethodno uspostavljene saradnje TO Zlatibor i Privredne komore Budimpešte, a prvi poslovi kontakt ostvaren je na prezentaciji koju je Zlatibor održao u Ambasadi Srbije u Budimpešti, u septembru tekuće godine.
Glavna tema Trgovačkih dana bila je potpisivanje Protokola o saradnji između Privrednih komora Vojvodine i Budimpešte, a želja predstavnika privrede Mađarske bila je da se na skupu prestave i destinacije Zlatibor i Kopaonik. Ova činjenica dokazuje da je javnost Mađarske prepoznala Zlatibor kao jednu od vodećih turističkih destinacija Srbije.

Prema rečima zamenika predsednika Privredne komore Budimpešte, Mikloša Bormise, Mađari su izuzetno zainteresovani za planine Srbije, a Zlatibor im je posebno privlačan zbog činjenice da ima podjednako dobre uslove za posetu i aktivnosti tokom cele godine.
Nakon održane prezentacije održani su sastanci između predstavnika TO Zlatibor i turoperatora iz Mađarske i dogovorena je studijska poseta medija i predstavnika turističkih agencija Zlatiboru, koja će biti realizovana početkom naredne godine.

You may also like...