Predstavljanje koncepta Smart city u IBC Zlatibor

ZLATIBOR – Inovacioni biznis centar Zlatibor, uz podršku opštine Čajetina i u saradnji sa G4S kompanijom 6. juna će organizovati prezentaciju koncepta smart city, a poziv za učešće otvoren je za sve kompanije, udruženja građana i neformalne grupe, predstavnike državnih organa, organizacija, i institucija iz svih oblasti, kao i pojedince.

Koncept pametnih gradova (smart city) predstavlja nastavak tehnološkog razvoja novog doba koji podrazumeva implementaciju inovativnih elemenata, procesa i sistema sa težnom ka apsolutnoj digitalizaciji urbanih sredina. Ideja koja je, kod nas, još uvek u razvoju, jeste da, urbane celine, spojem informatičke i komunikacijske tehnologije u različitim infrastukturnim sistemima. Postignu nivo maksimalne efikasnosti, održivosti i sigurnosti.

Senzori, mreže, analitički alati koji prikupljaju i obrađuju različite podatke iz oblasti saobraćaja, energetike, upravljanja otpadom, stanja u oblasti životne sredine, zdravstene zaštite i kvaliteta života građana čine okosnicu koncepta smart city. Ovako prikupljeni podaci predstavljaju inicijalni signal za reakciju nadležnih službi koje za rezultat treba da imaju obezbeđivanje uslova za život
građana na najvišem nivou.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.