Predsednik Vučić najavio dolazak investitora u Novu Varoš (VIDEO)

NOVA VAROŠ – Prilikom posete Novoj Varoši, predsednik Vučić najavio je da bi u drugoj polovini naredne godine u ovu opštinu mogao stići investitor koji bi obezbedio posao za oko 500 ljudi. Takođe, u 2022. krenuće se sa rešavanjem problema pijaće vode u Novoj Varoši, u šta će država uložiti oko pet miliona evra.

Ističući opštinski budžet Nove Varoši kao više nego skroman, kao i plate koje su ispod republičkog proseka, predsednik Aleksandar Vučić je kao prioritet za naredni period najavio dovođenje nekog od investitora.

„Imate naše obećanje da ćemo pre kraja 2022. ili početkom 2023. godine dovesti nekog od investitora, koji bi obezbedio oko 500 radnih mesta. Za više od toga teško i da ima prostora u Novoj Varoši“, izjavio je predsednik Vučić.

Izuzev ulaganja u rešavanje problema pijaće vode, koju nema oko trećine stanovnika, naglašena je i potreba za adekvatnim snabdevanjem strujom na Zlataru.

„Taj problem moramo da rešimo, jer bez toga nema razvoja turizma i teško da ikoga od investitora možemo privući ako budemo imali problema sa strujom“, dodao je predsednik.

Posetivši obnovljenu zgradu „Osnovne škole Živko Ljujić“ u Novoj Varoši, u čije renoviranje je uloženo oko 500 miliona dinara, a najavljen je i rad na obnovi novovaroške gimnazije.

Poseta predsednika Vučića Novoj Varoši
Foto: ZooMUE

„Imamo sada modernu i lepu školu, energetski efikasnu. Njom sada mogu biti zadovoljni učenici, ali i roditelji i zaposleni, ovo je veliki pomak“, kaže direktor škole, Risto Popović.

U svrhu pospešivanja turizma, pomenuta je mogućnost angažovanja Skijališta Srbije na aktiviranju ski staze, koja nije u funkciji.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.