Predsednik Nikolić uručio humanitarnu pomoć Bajinoj Bašti (video)

BAJINA BAŠTA-Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas humanitarnu pomoć opštini Bajina Bašta i posetio meštane Rogačice i Gvozdca ,mesta koja su pretrpela najveće štete od poplava i klizišta.

 nikolic bb1Vanredna situacija još uvek je u 12 mesnih zajednica opštine Bajina Bašta ,u kojima je 49 domaćinstava ostalo bez krova nad glavom.

“Ovde više nema uslova za život, pa je fondacija Dragice Nikolić odlučila da finansira izgradnju 4 kuće na ovom području.Na opštini je da u saradnji sa geolozima pronađe bezbedne lokacije za izgradnju,a fondacija će obezbediti građevinski materijal”,rekao je Nikolić .

On je uputio apel državnim organima da donacije oslobodi od PDV-a.

“Teško je kada od svega što ljudi doniraju 20 odsto ode na porez.Ne mora baš sve da se zaradi na ovoj nevolji”,naglasio je Nikolić.

 Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović ,zahvalio se predsedniku Nikoliću i njegovoj supruzi Dragici na humanitarnoj pomoći i naglasio da je Bajina Bašta u toku poplava od predsednika Nikolića dobila nafte u vrednosti 500 hiljada dinara ,a da su trenutno na terenu 3 kombinovane mašine ,takođe donacija Nikolića.
 “Nadam se da ćemo vrlo brzo krenuti u izgradnju kuća ,jer je to ljudima u ovom trenutku najpotrebnije..Zbog toga nam je trenutno i najpotrebniji građevinski materijal “,kaže Filipović.
 Procenjena šteta od poplava i klizišta u opštini Bajina Bašta je 7 miliona evra.
Na opštinske račune za pomoć do sada je uplaćeno 9 miliona dinara i 33 hiljade evra donacija.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.