Predsednik Jihai grupe u Srbiji u poseti mališanima u vrtiću na Pori


UŽICE-Direktor Jihai grupe u Srbiji Baojuan Sun posetio je danas mališane u vrtiću Jihai na Pori, gde im je preneo pozdrave Linde Vong i čestitao 1. jun Međunarodni dan dece.

Na poseti i poklonima za decu koja pohađaju ovaj vrtić zahvalila se direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović, podsetivši da je upravo zahvaljujući Jihai grupi izgrađen i opremljen ovaj vrtić u kome danas boravi 153 dece.

foto.grad uzice

Dobrodošlicu direktoru Jihai grupe u ime Grada poželeo je Ratko Trmčić član Gradskog veća za društvene delatnosti. I ovom prilikom izrazio je zahvalnost za podršku i pomoć koju su pružili članovi Jihai grupe i izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Užice se posredstvom Linde Vong i Jihai grupe pobratimilo sa kineskim Harbinom i tom prilikom ozvaničen je Park prijateljstva, simbol bliskosti dva naroda i dva grada.

foto.grad uzice

Kasnije je u parku na Pori sredstvima kineskih prijatelja rekonstruisan sportski kompleks koji sada ima teren za fudbal sa veštačkom travom i teren za košarku sa novom savremenom podlogom.
Takođe, užički bratski grad Harbin donirao je Užicu 20 sprava za vežbanje na otvorenom, koje su postavljene u Parku prijateljstva na Pori, na Zelenoj stazi, Senjaku i pored dečijeg igrališta u krugu bivše kasarne u Krčagovu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.