Predlozi za priznanja grada do 10.septembra

UŽICE-Skupštinska Komisija raspisala je ovogodišnji poziv za podnošenje predloga za  javna priznanja i nagrade grada Užica. Poziv je otvoren do 10. septembra i do tog datuma predlozi se mogu dostaviti Komisiji za javna prizna. I ove godine dodeljuju se priznanja  Povelja grada, Plaketa grada i Nagrada grada Užica.

Predsednik Skupštine i Komisije, Branislav Mitrović naveo je da se Povelja dodeljuje za sveukupan doprinos razvoju grada, Plaketa za rezultate u dužem vremenskom periodu i Nagrada za izuzetne rezultate u prethodnom periodu.

„Ponosan sam na rad ove Komisije u prethodne dve godine jer smo na jedan poseban način istakli sve one naše sugrađane koji su dali značajan doprinos. Samo da podsetim, u Komisiji su odbornici Slavica Dimitrijević i Radivoje Papić, Zoran Stamatović, direktor Narodnog pozorišta i Zoran Jeremić, novinar i književnik,“rekao je Mitrović.

On  je naglasio da su rad i rezultati, postignuta ostvarenja pojedinaca i kolektiva bili jedina merila kojima se upravljala Komisija kod donošenja svojih predloga za nagrađene.

„Istakli smo one ljude koji se bore za prave vrednosti i nadam se da ćemo i ove godine imati puno dobrih i kvalitetnih predloga, jer u Užicu ima dosta ljudi koji su dali značajan doprinos razvoju grada. Drago mi je što mogu da istaknem da smo prošle godine, na predlog Studentske parlamentarne unije, dodelili priznanje i jednom srednjoškolcu, gimnazijalcu Andriji Kovačeviću. A i sam spisak iz prethodnih godina pokazuje da smo uspeli da nagradimo ljude koji su zaista dali bitan doprinos Užicu,“naglasio je Mitrović na konferenciji za novinare,

You may also like...