Predlozi za javna priznanja grada Užica do 10.septembra

UŽICE-Komisija za javna priznanja i nagrade grada Užica pozvala je građane da u narednih mesec dana pošalju predloge za pojedince i kolektive, za najviša priznanja, koja se tradicinalno dodeljuju povodom Dana grada. Po rečima predsednika Komisije za javna priznanja i nagrade grada Užica Branislava Mitrovića pravo da predlože kandidate imaju preduzeća i ustanove, mesne zajednice, udruženja građana i druge organizacije, Skupština grada, pojedinci i grupe građana sa područja grada Užica.

“Predlozi se mogu odnositi na kandidate za povelju, kao najveće priznanje grada Užica, koje je namenjeno za zasluge i dela koja doprinose ukupnom razvoju grada. Takođe, mogu se predlagati kandidati za plaketu grada Užica, za rezultate ostvarene u dužem vremenskom perodu u oblasti privrede, društvenih delatnosti, nauci, kulturi, umetnosti i drugim oblastima javnog života. Nagrada grada Užica dodeljuje se za izuzetne rezultate u radu i unapređenju privrede, poljoprivrede, nauke, kulture, fizičke kulture, obrazovanja, vaspitanja, zdravstvene, socijalne i dečije zaštite, lokalne samouprave, kao i očuvanju, poboljšanju i zaštiti životne sredine i svim drugim vidovima stvaralaštva u gradu. Kandidate mogu delegirati ljudi i kolektivi sa teritorije grada Užica, ali predlagani pojedinci i kolektivi mogu biti i van grada Užica. Potrebno je da svaki predlog ima i određeno obrazloženje, zbog čega bi neko dobio tu nagradu”,rekao je Mitrović.

Željko Marković, član Komisije za javna priznanja i nagrade grada Užica pozvao je građane i institucije da kandiduju i svoje komšije i kolege za ove nagrade.

“Rečima uvaženog akademika Ljubomira Simovića koji je napisao da se sa prozora užičke Gimnazije, vide prozori svetskih univerziteta podsetio bih na to da grad Užice već decenijama i vekovima baštini ljude koji su i Srbiji i ovom gradu dali i prikazali najpozitivnije vrednosti. U kontekstu tih reči sa prozora Gradske kuće vide se i ta bivša vremena i ti bivši ljudi, kao i buduća vremena. Na neki način sa prozora Gradske kuće mi ćemo i ta njihova imena staviti u vidik koji se sa prostora grada Užica pruža”,istakao je Marković.

Predloge sa obrazloženjem potrebno je dostaviti Komisiji za javna priznanja i nagrade grada Užica do 10. septembra 2021. godine. Nakon zasedanja komisije, obrazložen predlog dostavlja se Gradskom veću koje donosi konačnu odluku ko će ove godine prilikom Svečane sednice grada Užica dobiti povelju, plaketu ili nagradu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.