Predlozi za gradska priznanja do 10.septembra

UŽICE-Građani i institucije mogu predložiti svoje sugrađane, pojedince i kolektive, stvaraoce koji su svojim delima pružili doprinos razvoju Užica za najviša gradska priznanja do  10. septembara .

“ Kandidate za priznanja mogu preložitii pojedinci, preduzeća, grupe građana, udruženja, institucije, ustanove, mesne zajednice, Skupština grada.Predlozi moraju da sadrže obrazloženje i dokaze o postugnutim rezultatima za pojedinaca i kolektiva koji su predloženi za najviša priznanja grada Užica „, rekao je predsednik Komisije za dodelu najviših priznanja grada Užica Branislav Mitrović .

ue1Grad Užice  tradicionalna na Dan grada dodeljuje “povelju” za zasluge i dela koja doprinose ukupnom razvoju grada. Zatim “plaketu” koja se dodeljuje za rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu u oblasti privrede, društvenih delatnosti, nauci, kulturi, umetnosti i drugim oblastima javnog života i “nagradu” grada Užica za izuzetne rezultate u unapređenju privrede, poljoprivrede, nauke, kulture, fizičke kulture, obrazovanja i vaspitanja, socijalne i dečije zaštite, raznim vidovima stvaralaštva i drugo.

Pored Branislava Mitrovića kao predstavnika Gradske skupštine članovi Komisije za dodelu najviših gradskih priznanja su i odbornici Slavica Dimitrijević i Radivoje Papić, a kao predstavnici građana  Zoran Stamatović, direktor Narodnog pozorišta i novinar “Vesti” Zoran Jeremić.

 

You may also like...