Predložen budžet grada Užica za narednu godinu od 3,772 milijarde dinara

UŽICE-Članovi Gradskog veća danas su utvrdili predlog budžeta Užica za 2022. godinu u iznosu od 3,772 milijarde dinara. U njegovoj strukturi tekući prihodi i primanja su 3,450 milijarde dinara, sopstveni prihodi budžetskih korisnika 57 miliona i preneti raspoređeni višak iz prethodne godine 265 miliona dinara. Budžet je projektovan na realnom planiranju gde su u obzir uzeti podaci o ostvarivanju prihoda budžeta u prva tri kvartala 2021. godine.

foto.grad uzice

Uvećane su sve oblasti, a sa više novca u narednoj godini finansiraće se investicioni projekti, infrastruktura, socijalna zaštita i briga o porodici, zdravstvo, subvencionisanje građana u merama zaštite životne sredine i poljoprivrede.
Prihvaćeni su i predlozi odluka koje se odnose na prihode koji pripadaju Gradskoj opštini Sevojno, na komunalne takse i kadrovski plan gradskih uprava, Gradskog pravobranilaštva, Službe budžetske inspekcije i Službe interne revizije.
Usvojen je zahtev Gradske toplane za povećanjem cena usluga grejanja. Ove cene, koje nisu menjane u poslednje tri godine, uvećane su u proseku za 9 odsto, tako da će sada, na primer vlasnici stambenog prostora, plaćati 108,97 dinara po metru kvadratnom umesto dosadašnjih 99,6 dinara (cene su bez PDV-a). Razlog za povećanje cene grejanja je enormno poskupljenje cena energenata, mazuta i gasa, na svetskom tržištu, a energenti u ceni koštanja učestvuju čak sa 70 odsto.
Na današnjoj sednici obrazovano je Savetodavno-stručno telo za dobro upravljanje, donesena odluka koja reguliše korišćenje prostorija mesnih zajednica za političke aktivnosti i određeno da sat korišćenja Gradskog klizališta košta 150 dinara.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.