Predizborna konvencija Nove demokratske stranke u Užicu (video)

UŽICE-Centralno pitanje ovih izbora je kako da živimo bolje, zato ovi izbori imaju izuzetan značaj, poručio je lider Nove demokratske stranke Boris Tadić na predizbornoj konvenciji u Užicu.

“Ako mi kao društvo ne smognemo snage da rešimo probleme,  kao što su  da svako treće dete u Srbiji ima rizik da će živeti u siromaštvu ili taj da je sada razlika između najveće i najmanje plate u zemlji 9 prema 1, mi ćemo kao društvo za dve do tri godine doživeti slom”,poručio je Tadić.
  Rešavanje ovih problema, koji su narasli do neizdrživog, su razlog zasto se on vratio u dnevnu politiku i osnovao novu stranku, rekao je u obraćanju Užičanima Boris Tadić.
  “Naša vizija je životna politika za građane Srbije.To je politika za očuvanje porodičnog budžeta, perspektive mladog čoveka i oporavka privrede.Imamo iskustvo i ispravićemo greške koje smo činili u prošlosti”, rekao je Tadić i poručio građanima da 16.marta racionalno odluče o budućnosti svoje dece.nds 1
Kandidat za narodnog poslanika  Nove demokratske stranke iz  Kosjerića, Dragan Vujadinović, rekao je da nova ekonimija države treba da počiva na četiri glavna i dva potporna stuba. 
„Prvi stub su strane investicije koje moraju da dođu u zemlju“, naglasio je Vujadinovic ističući da je u prethodne dve godine u Srbiju investirano 830 miliona evra umesto očekivanih četiri milijarde. Po njegovim rečima drugi stub je država intervencija u kojoj je prioritet poljoprivreda, zatim  putna infrastruktura kao preduslov za otvaranje novih radnih mesta i smanjenje administracije odnosno stvaranje države koja će finansirati javnu potrošnju po meri privrede.
„Ova četiri glavna stuba moraju da prate i dva dogovora, dogovor vlada-sindikati-poslodavci i dogovor države sa bankama o smanjenju kamatnih stopa“, poručio je ekonomski analitičar Dragan Vujadinović. 
Dejan Mulosavljević predsednik IO Zajedno za Srbiju pozvao je birače da 16. marta glasaju za program liste Vizija za Srbiju. „Glasajte za reformu obrazovnog sistema koja će našoj deci omogućiti da se obrazuju po najvišim standardima, glasajte za jasan plan razvoja zasnovan na poljoprivredi i proizvodnji hrane, kako bi preko dva miliona ljudi koji žive od poljoprivrde živeli bolje, za strategiju razvoja rudarstva koja omogućava otvaranje 25 do 30 hiljada stabilnih radnih mesta u Srbiji“ podsetio je Milosavljević naglašavajući da koalicija okupljena oko Nove demokratske stranke ima viziju za Srbiju.
Kandidat za narodnog poslanika NDS iz Čajetine, Strajin Nedović rekao je da lista „Vizija za Srbiju“ ima rešenje za probleme mladih.
„Reformisaćemo kulturu i obrazovanje, škole i fakultete. Kako bi uspeli da se suprotstave izazovima novog vremena mladima ćemo omogućiti da im se isplati njihov trud otvaranjem novih radnih mesta i motivisati ih da ostanu u Srbiji“ obećao je Nedović i dodao „Opredelićemo znatno više sredstava za poljoprivredu kroz subvencionaisane kredite i pospešiti poljoprivrednu proizvodnju.“
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.