Predavanje o proizvodnji maline

 UŽICA – Centar za unapređenje mladih sprovodi „Program razvoja preduzetnistva i zaposljavanja mladih u ruralnim sredinama“,  u okviru koga će u Užicu, u Omladinskom klubu, 6. oktobra biti održano predavanje na temu proizvodnja maline. Na obuku se mogu prijaviti mladi uzrasta od 15 do 30 godina.

 

malina prijepoljeProjekat “Program razvoja preduzetništva i zapošljavanja mladih u ruralnim sredinama”, sprovodi Udruženje građana “Centar za unapređenje preduzetništva mladih”, a finansira Ministarstvo omladine i sporta.
Projektom je predviđena organizacija 14 jednodnevnih obuka za 300 mladih ljudi uzrasta od 15 do 30 godina iz Zlatiborskog, Moravičkog I Raškog okruga, u oblasti proizvodnje maline i heljde, mogućnostima otpočinjanja sopstvenog biznisa i korišćenja IPARD II Programa Republike Srbije. 
Obuka u Užicu biće organizovana 6. oktobra u Omladinskom klubu, sa početkom  u 12:30 časova. Predavanje o proizvodnji maline, borovnice, ribizle, jagode i kupine održaće profesor Mihajlo Nikolić sa Poljoprivrednog fakulteta. Ukoliko bude zainteresovanih, kasnije će biti organizovano i predavanje o proizvodnji heljde. Među predavačima će biti i predstavnici Ministarstva poljoprivrede.
Edukacija će imati za cilj unapređenje konkurentnosti domaće poljoprivredne proizvodnje i povećanje obima proizvodnje proizvoda mladih sa sela. Program razvoja preduzetništva i zapošljavanja mladih u ruralnim sredinama ima za cilj podizanje kvaliteta života mladih na selu kroz obezbeđivanje podrške za njihovo zapošljavanje, pokretanje sopstvenog biznisa u ruralnim sredinama, korišćenje dostupnih lokalnih, nacionalnih i međunarodnih fondova, unapređenje kapaciteta mladih za podizanje zasada maline i heljde, kao i informisanje mladih o mogućim podsticajima za ove vidove proizvodnje 
 
Broj učesnika obuke je ograničen, a troškove obuke snosi “Centar za unapređenje preduzetništva mladih”.
Mladi koji su zainteresovani za učešće na obukama neophodno je da dostave prijavu najkasnije do 2. oktobra na e-mail predrag.markovic@hotmail.com ili direktno Kancelariji za mlade, ulica Petra Ćelovića bb, ili preko telefona  031/592-418.
ZooM
 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.