Poziv mladim filmadžijama

 

POŽEGA-Nezavisni filmski centar „Filmart“ je raspisao konkurse za učešće na 11. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2016“ i 6. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma „Interdoc 2016“

 

I ove godine, 12.avgusta, na Međunarodni dan mladih, počeće 11. Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija“, tokom koga će petnaest studenata filmskih akademija, podeljeni u tri ekipe, snimiti tri dokumentarna filma u Čačku, Požegi i Užicu. Nedelju dana kasnije, 19. avgusta, učesnicima kampa će se pridružiti polaznici 6.Međunarodnog masterklasa dokumentarnog filma „Interdoc 2016“, kojima će u Požegi,  znanje iz kreativnog dokumentarnog filma preneti naši afirmisani dokumentaristi Dragan Elčić i Mladen Matičević. Ovogodišnja „Interakcija“ i masterklas biće završeni premijernom projekcijom filmova snimljenih tokom kampa,  28.avgusta, u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Tim povodom, Nezavisni filmski centar „Filmart“, raspisao je konkurse za učešće na kampu i masterklasu. Studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma, mogu se prijaviti na konkurs za učesšće na kampu, do 15.aprila, dok je konkurs za učešće na masterklasu otvoren do 10.juna. Pored studenata filmskih škola, za učešće na masterklasu mogu konkurisati i filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu.
„Tokom desetogodišnje realizacije kampa učestvovalo je 189 učesnika iz 47 zemalja i snimljeno 38 dokumentaraca, od kojih je osam filmova osvojilo deset nagrada na filmskim festivalima širom sveta“, istakao je Dejan Petrović, direktor „Filmarta“ i dodao da je do sada 59 učesnika iz 26 zemalja pohađalo masterklas, koji su vodili, pored Dragana Elčića i Mladena Matičevića, naši afirmisani reditelji Želimir Žilnik i Mila Turajlić.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.