Pozitivno Užice neće glasati za predlog budžeta

UŽICE-Gradsko veće usvojilo je predlog budžeta grada Užica za narednu godinu u iznosu od 2,4 milijarde dinara.Prema utvrđenom predlogu najviše prihoda očekuje se od poreza na dohodak,dobit i kapitalnu dobit 1.140.000.000,od poreza na imovinu 311 miliona,od republičkih transfera oko 228 miliona i od prodaje gradske imovine 205.400.000 dinara.

 

Sledeće sedmice predlog budžeta naćiće se pred odbornicima gradske skupštine i za njega neće glasati odbornici Pokreta Pozitivno Užice izjavio je njihov  predsednik Branislav Mitrović na konferenciji za novinare.

“Nećemo podržati budžet koji je nerealan,neodrživ i ne predviđa politiku reformi i promena,već politiku prodaje gradske imovine i zaduživanja.Takav budžet vodi grad Užice u bezizlaznu situaciju i dovodi u pitanje njegovu budućnost”,rekao je Mitrović.

On je istakao da se u situaciji kada je na kraju ove godine dug grada oko 400 miliona dinara,lokalna vlast nije opredila za reformsku politiku i uvođenje reda u gradskoj upravi,javnim preduzećima i ustanovama,što bi dovelo do značajnih ušteda.

 “Poražavajuća je činjenica da gradsko rukovodstvo odbija da smanji svoje plate,ukine nadoknade članovima nadzornih odbora,da ispita sve nabavke u javnom sektoru.Umesto toga gradsku kasu pokušavaju da napune povećanjem nameta građana Užica ,kroz povećanje  poreza na imovinu”,rekao je Mitrović.

Predlogom budžeta za gradsku opštinu Sevojno planirano je oko 13,5 miliona dinara.Mitrović tvrdi da je 90 odsto tih sredstava namenjeno za plate 10 funkcionera zaposlenih u opštini Sevojno.

 “Za šest meseci ove godine za njihove plate isplaćeno je Sevojnu 10 miliona dinara.Na taj način obezvređena su dugogodišnja očekivanja Sevojničana da će dobijanjem statusa gradske opštine dobiti i sredstva za realizaciju investicija “,zaključio je predsednik Pokreta Pozitivno Užice Branislav Mitrović.

Sednica Skupštine grada na kojoj će odbornici razmatrati i  predlog odluke o budžetu grada za 2015. godinu održaće se 23.decembra.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.