Požeška gimnazija Svetosavskom nagradom ulepšala obeležavanje veka postojanja (VIDEO)

POŽEGA – Požeška „Gimnazija Sveti Sava“ jedan je od 34 dobitnika nagrade koja nosi ime upravo po utemeljivaču srpske pravoslavne crkve. Svetosavskom nagradom za doprinos celopkupnom sistemu obrazovanja, požeška škola dodatno je ulepšala prošlogodišnji jubilej, vek od osnivanja.

Dobijanje najznačajnije nagrade u oblasti prosvete predstavljaće podsticaj za dalji rad ustanovi čiji regionalni značaj potvrđuje činjenica da su je za ovo priznanje, osim lokalne samouprave i jedne požeške firme, predložile i dve kompanije iz susednih opština.

„Više od trećine učenika, a i dobar deo nastavnog kadra nije sa teritorije naše opštine. Tako da ovo priznanje imai širi karakter“, izjavio je direktor gimnazije, Ivan Draškić.

U najavi je projekat nove zgrade gimnazije, a uskoro bi moglo da se dobije i peto odeljenje.

„Imamo dva odeljenja društveno-jezičkog smera i po jedno odeljenje prirodno-matematičkog smera i učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku. Aplicirali smo za drugo odeljenje za računarstvo, pa ćemo videti kakva će odluka resornog ministarstva biti“, kaže direktor.

Tim za proslavu jubileja nije mogao da realizuje svoj plan usled epidemije, tako da se svečana akademija očekuje u ovoj godini.

Svetosavska nagrada za požešku Gimnaziju Sveti Sava
Foto: ZooMUE

„Snimili smo film o jubileju, uskoro će biti završena i monografija, a imali smo i postavku na kojoj je predstavljen ovaj istorijat, kao deo celokupnog razvoja srednjoškolskog obrazovanja u Požegi“, zaključio je Draškić.

Prema direktorovim rečima, najveći resurs ove škole su njeni učenici koji, kako kaže, primoravaju profesore da dobro rade. Potvrdu toga vidi i u Gimfestu, naučnom skupu koji učenici samostalno organizuju već 12 godina unazad.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.